20 Martie 2017 publicat în Psihologie 14 share-uri

Abuzul emotional este foarte subtil la inceput, dar apoi ajunge sa ne atraga intr-o spirala ce pare fara iesire. Iata de ce este important sa realizezi daca esti abuzata emotional printr-un comportament dominator pe care il practica partenerul tau.

Viata de cuplu: Cum sa recunosti abuzul emotional

14. Ii intoarce pe toti impotriva ta. Acesta este unul dintre cele mai cunoscute comportamente ale partenerilor abuzivi, pe care acestia il folosesc pentru a castiga avantaje si pentru a te face sa te simti fara nici un ajutor. Se plange in mod constant prietenilor, familiei sau chiar copiilor in legatura cu tine si poate chiar sa inceapa sa de exemple care vin doar din perspectiva sa, pentru a-si justifica asaltul.

15. Tacerea. Daca incerci sa ripostezi in privinta a ce ceva si sa preiei controlul asupra unei situatii, partenerul tau poate sa se indeparteze de tine si sa te trateze cu raceala si tacere. Un partener abuziv din punct de vedere emotional va miza pe sentimentele tale de vina si va exploata acest amanunt. Uraste sa cedeze putere in cadrul relatiei. Partenerul tau te-ar putea ignora pana cand incepi sa regreti si sa iti ceri scuze pentru ca te-ai opus perspectivei sau deciziei sale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie

16. Abuzul fizic. Uneori, abuzul emotional se poate transforma si in abuz fizic daca indraznesti sa i te opui in orice formula.

Foto: Pixabay

17. Nu iti este permis sa gandesti. Partenerii abuzivi emotional au o placere din a avea controlul total asupra relatiei. Te vor manipula pas cu pas, pana ajungi sa iti pierzi increderea in propria judecata, iat tu nu mai ai deloc incredere de sine. Ajungi sa crezi ca nu esti capabila sa iei decizii pentru tine insati fara ghidajul partenerului tau.

18. Izolare si dependenta. Initial, partenerul tau iti poate spune ca nu ii plac prietenii tai sau anumiti membri ai familei. Curand iti poate spune sa eviti acele persoane. Si, inainte sa realizezi, partenerul tau te va izola de cei care la inceput ti-au fost aproape. Ia intr-o buna zi, vei ajunge sa vezi ca singura persoana care ti-a mai ramas este chiar el.

Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa Bacalaureat 2023. Perioada de înscriere la examen, prelungită cu cinci zile

19. Amintiri emotionale. Partenerul tau iti reaminteste constant de orice moment cand "ai dat-o in bara", in orice moment cand aveti o cearta sau o discutie. Aduce mereu vorba despre esecurile tale sau greselile pe care le-ai facut in viata pentru a reintari ideea ca tu depinzi de el si ca nu poti supravietui fara ajutorul si ghidajul lui.

20. Realizarile tale nu conteaza in ochii lui. Partenerul tau glorifica chiar si cele mai mici realizari ale sale si minimalizeaza in schimb, absolut tot ce faci tu.

21. Negarea. Chiar si atunci cand ii semnalezi modul abuziv cum te trateaza, partenerul tau nu accepta ca ar fi gresit.

E important sa recunosti semnele abuzului emotional

Daca nu esti sigura ca ceea ce ti se intampla este abuz emotional, incearca sa te privesti pe tine insati din perspectiva altcuiva. Intreaba-te cum te-ai simti daca o ruda apropiata sau copilul tau ar trai viata pe care o traiesti tu. Ar fi aceasta o situatie fericita pentru ei? Ai crede la modul sincer ca ei se afla intr-o relatie cu adevarat fericita sau ti-ai dori ca ei sa aiba curajul sa plece sau sa faca ceva in privinta acestei situatii?

Împreună în arte și simțiri Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare

Daca nu reusesti sa faci fata acestei situatii singura este bine sa ceri ajutorul cuiva apropiat sau unei organizatii care se ocupa cu sprijinul victimelor abuzate.

Rabdarea si dragostea neconditionata nu pot schimba un partener abuziv, ci doar o reactie ferma din partea ta.

*Nota: Publicul nostru este unul feminin si de aceea ne adresam cititoarelor noastre. Abuzul emotional li se poate intampla si barbatilor iar semnalele de alarma in privinta unei persoane care din iubita s-a transformat in abuzator, sunt aceleasi.

Iti recomandam si: FEMEILE MERITA IUBIREA: Acele 20 de semne care iti arata ca ESTI BINE cu barbatul pe care l-ai ales!

SENSIBILI si NARCISISTI - Cele 20 de etape ale unei relatii gresite


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri