Brene Brown spune ca, pentru a ne debarasa de rusine, pentru a ne recapata sinele nostru frumos si cald, avem nevoie sa ne deschidem catre cineva apropiat si de incredere si sa ne spunem povestea. Fiindca rusinea, odata ce e dezvaluita, se topeste asemenea unui cub de gheata la lumina soarelui.

Dupa ce spiritele s-au mai calmat, au stat impreuna si au povestit si si-a dat seama ca uneori se simte neinsemnat in relatie, ca nevoia lui de ordine nu conteaza pentru ea. Apoi, dupa ce s-a eliberat de tensiune, si-a incurajat sotia sa povesteasca despre lucrurile care o deranjeaza pe ea la el, cum ar fi statul la calculator, spre exemplu. Sotia a spus ca il asteapta de multe ori seara sa termine activitatea de pe facebook si ca in aceste momente ea se simte complet ignorata.

Dupa aceasta poveste a cuplului lor, musafirii si-au incurajat prietenii sa povesteaca si ei despre ce e greu. Incet-incet atmosfera se destinde datorita conversatiilor calde si rasetele umplu camera. Fiindca e tare bine sa te simti inteles si sa nu fii judecat!

Da. Asa poate arata o conversatie vindecatoare si savuroasa intr-o duminica dupa masa. Una care spulbera rusinea si care aduce doua familii impreuna. Asa e bucataria, locul unde ne aratam cum suntem noi cu totul: si tristi, si razand cu gura pana la urechi. Este locul acela care a inlocuit momentul focului de tabara de pe vremurile in care locuiam in pesteri!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine!

* Materialul este redactat de Otilia Mantelers, psiholog si specialist in joaca terapeutica cu copiii de la 0-10 ani si este parte din campania manifest Arctic “Stim familiile de romani din interior”, care celebreaza frumusetea din interiorul familiilor si faptul ca fericirea nu tine de tipare, ci de unicitatea membrilor si momentele autentice pe care le traiesc acasa.

Daca iti plac articolele noastre, aboneaza-te la Newsletterul Garbo.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri