Zygmunt Bauman - Iubirea lichida, paradoxul zilelor noastre

12:11, 4 Noiembrie 2016 publicat în Psihologie234 share-uri

Este o idee care surprinde esenta societatii noastre caracterizata de superficialitate, fuga si acest consumerism care satisface necesitati de moment.

2. Nesiguranta reflecta un automatism care nu s-a dezvoltat adecvat. De aceea cautam doar o satisfactie de moment si apoi fugim. Astfel incat, o forma de indatorire poate sa evidentieze lipsa competentelor si imaturitatea. Dar de ce nu mergi mai departe? De ce nu aprofundezi? De ce nu incerci?

3. In viata asta nu e nimic sigur si cu totii colboaram ca sa mentinem ceata asta. Dar daca am incepe sa credem macar putin mai mult in noi insine, incet-incet vom avansa cu mai multa siguranta, pana vom atinge stabilitatea: toate acestea in baza unei munci autentice pe care am intreprins-o cu noi insine si cu cei care ne inconjoara.

Citeste si:
Lecție deschisă de astrologie: 10 lucruri pe care vrem să le știi...
Lecție deschisă de...

4. Bauman spune ca pentru a fi fericiti, trebuie sa fim in contact cu aceste valori fundamentale: Libertate si siguranta. Siguranta fara libertate e sclavagie, iar liberatatea fara siguranta este un haos total. Cu totii avem nevoie de ambele dimensiuni pentru a gasi echilibrul in vietile noastre.
 

Sunteti de acord?

Citeste si:
Horoscop la Lună Nouă (12 APRILIE): Influențe astrale asupra vieții...
Horoscop la Lună Nouă (12...

Un articol bazat pe o idee originala de lamenteemeravigliosa.it

 

Foto homepage: By Vladimir Arndt/ shutterstock.com

Daca iti plac articolele noastre, inscrie-te la newsletterul Garbo


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri