Kent Hoffman aduce la Bucuresti metoda Cercul Sigurantei, pentru relatii mai bune intre parinti si copii

18 Martie 2016 publicat în Psihologie 1 share-uri

In saptamana 9-12 mai 2016, va avea loc un eveniment deosebit pentru Romania. Kent Hoffman vine pentru prima data la Bucuresti, pentru a prezenta specialistilor din domeniu, metoda Cercul Securitatii, un program testat, validat si deja implementat in peste 20 de tari din lume.

Update: Publicatia de lifestyle feminin Garbo.ro faciliteaza o sansa unica de a-l intalni si de a accesa cunoasterea si invataturile cunoscutului psihoterapeut american, Dr. Kent Hoffman, prin intermediul unui seminar mindfulness Tenderness@Core, de o zi, care va avea loc in data de 12 mai 2018, la Bucuresti. Mai multe detalii >>> https://garbo.ro/tenderness-at-the-core/

Comunicat de presa

Acest program de educatie parentala este adresat profesionistilor (psihologi, medici, asistenti sociali, consilieri) care lucreaza atat cu grupuri de parinti sau alti adulti implicati in cresterea si educarea copiilor (asistenti maternali, personalul din apartamente sociale/centre rezidentiale, fundatii care au in ingrijire copii, parinti adoptivi), cat si in cadrul unor interventii desfasurate in mediul de acasa, respectiv in consilierea individuala.

Glen Cooper, Kent Hoffman si Bert Powell au creat programul Circle of Security avand la baza rezultatele cercetarilor efectuate in psihologia atasamentului in ultimii cinzeci de ani. Circle of Security este un protocol complex, testat si validat, de identificare a tipului de atasament si de interventie timpurie si eficace in tiparul relational dintre parinte si copil. Acest program bazat pe teoria atasamentului, si-a demonstrat eficacitatea in a-i ajuta pe parinti si alti adulti implicati in cresterea copiilor, sa creeze relatii securizante intre ei si copiii lor.
Sunt mai multe aspecte ce diferentiaza acest program de multe alte programe de parentare. In primul rand, Circle of Security este un program testat si validat clinic, adresandu-se specific interactiunii parinte-copil si relatiei pe care acestia o au.

Multe metode de interventie se concentreaza doar pe comportamentul copiilor incercand sa-l schimbe. Circle of Security nu urmareste in mod direct schimbarea comportamentelor copiilor ci are ca obiectiv sustinerea parintilor in constientizarea propriilor tipare de atasament, de comportament si de gandire care au impact asupra relatiei dintre parinte-copil. In acest fel, copiii vor primi de la parinti moduri mult mai eficiente de comunicare si relationare, efectul fiind unul stabil.

Deseori, emotiile negative ale copiilor sunt privite ca nefiind adecvate, inacceptabile. Totusi acestea sunt extrem de importante, iar programul Circle of Security le ofera parintilor informatii si metode astfel incat sa inteleaga mai bine care sunt nevoile pe care copiii le exprima astfel incat acestia sa primeasca empatie, intelegere, linistire si organizare din partea parintelui.

Circle of Security este deci un program de interventie timpurie in relatii, conceput pentru a creste atasamentul securizant dintre parinte si copil. Peste cincizeci de ani de cercetare universitara au confirmat faptul ca un copil care se simte in siguranta va avea empatie crescuta, o stima de sine mai mare, relatii mai bune cu parintii si colegii, adaptare sociala mai buna si o capacitate mare de a-si gestiona emotiile in mod mult mai eficient, comparativ cu copiii care nu au un atasament securizant.

Iata de ce, venirea lui Kent Hoffman la Bucuresti este foarte importanta pentru specialistii care pot sa devina printre primii educatori parentali in metoda Circle of Security. In prezent este o nevoie in crestere de programe eficiente in educatie parentala. Abordari psihoterapeutice actuale ale familiei si copilului nu acceseaza aceasta zona de interventie timpurie in relatia parinte-copil. Credem ca este deosebit de util ca parintii sa fie informati despre acest aspect extrem de important in relatia cu copilul lor, astfel incat sa aiba posibilitatea de a pune bazele unei relatii securizante, avand in vedere ca primii ani de viata sunt cei mai importanti.

Cine este Kent Hoffman?

Kent Hoffman a obtinut doctoratul in 1975 de la Claremont Graduate School of Theology (S.U.A), avand ca focus interfata dintre criza psihologica si dificultatile din cadrul relatiei. Acesta a ramas punctul central de interes in intreaga lui cariera profesionala. Dupa terminarea doctoratului, prof. Hoffman a lucrat cu pacienti psihiatrici in penitenciare, persoane care sufereau de cancer terminal, supravietuitoare ale abuzului sexual, persoane fara adapost care locuiau pe strazile din Los Angeles. Kent Hoffman a obtinut si certificarea post-doctorala in terapie psihanalitica de la Masterson Institute din New York, si de atunci a inceput sa se centreze pe crearea unei metodologii care sa sustina dezvoltarea emotionala sanatoasa a bebelusilor si a copiilor mici.

Impreuna cu Glen Cooper si Bert Powell a creat programul Circle of Security (Cercul Securitatii), program care in prezent a ajuns cunoscut si predat parintilor din toata lumea.

Prof. Hoffman a fost consultant clinic pentru interventii bazate pe teoria atasamentului la Universitatea din Virginia, Universitatea din Maryland, Universitatea Tulane si Institutul de Tehnologie Queensland.
Kent Hoffman si colegii lui, co-fondatori ai programului Circle of Security, au primit distinctia Guvernatorului din statul Washington pentru Prevenirea Abuzului Copiilor si pentru munca lor in proiectul Circle of Security.

Modalitati de inscriere si plata:

Inscrierea se face aici: https://www.regonline.com/Register/Checkin.aspx?EventID=1780133
Pretul de "early bird"/cu discount, respectiv de 275$, este valabil pana pe 27 martie 2016. Incepand cu 28 martie si pana pe 2 mai (ultima zi de inscrieri), pretul va fi 325$.
Pentru mai multe detalii va rugam accesati pagina evenimentului: www.facebook.com/COS.Bucuresti2016 sau sa trimiteti mail la cos.bucuresti@gmail.com

Despre Organizator

Asociatia pentru Dezvoltarea Copilului are drept scop organizarea si desfasurarea de activitati de cercetare, analiza si dezvoltare strategica si programatica, formare de personal si aplicare practica a instrumentelor si metodelor realizate in domeniul protectiei si promovarii drepturilor copilului si in domeniile conexe acestuia. (www.institutulcopilului.ro)

Iti recomandam si: Cercul Sigurantei e important: Teoria atasamentului prezentata la Bucuresti de Kent Hoffman, un cunoscut terapeut american

Kent Hoffman: Cele 12 cuvinte care iti schimba viata in 5 secunde


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri