6 Aprilie 2015 publicat în Psihologie 80 share-uri

Aceasta este una dintre problemele pe care parintii sau in mod special, mamele, doresc sa le discute cand vin la cabinet.

Comportamente corecte:

• Incercati sa vedeti viata prin ochii copilului. Nu uitati ca nu v-ati nascut parinte si ca ati fost si voi in aceasta situatie candva. Astfel va considera ca il intelegeti.

• Cautati sa deveniti prietenul copilului vostru prin dialog dar si prin preocupari comune cum ar fi: un sport, o activitate sociala… Acestea il vor ajuta sa se deschida mai usor.

• Incurajati-l sa incerce o relatie, conform varstei lui.

• Aveti grija ca rezultatele scolare sa nu aiba de suferit datorita sentimentelor copilului.

• Puneti in balanta rezultatele scolare cat si celelalte activitati pe care le solicitati de la copil cu ceea ce ii puteti oferi din ceea ce are el nevoie acum: timp, bani. In acest mod va invata ca trebuie sa oferi pentru a primi.


Concluzia psihologului:
in primul rand, pana cand devine adolescent aveti grija sa deveniti prieteni, obisnuindu-l de la o varsta frageda sa comunice cu voi ceea ce simte si starile prin care trece. Daca nu ati reusit pana la momentul primei iubiri sa creati o relatie bazata pe respect si comunicare incercati sa apelati la un psiholog pentru a invata cum sa creati aceasta relatie. Altfel autoritatea parentala, sfaturile, pedepsele nu vor face dacat sa il inraiasca. De asemenea nu uitati ca un articol nu tine niciodata loc psihoterapiei sau consilierii. Am redat doar cateva comportamente de genul: “asa da” si “asa nu”, dar pentru o acuratete mai mare si pentru o opinie profesionala este necesar sa apelati la un psiholog, pentru ca psihoterapia trebuie sa fie personalizata.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Caria dentară – ce este și cum se tratează

Cornea Constantin, Psihoterapeut, este membru al Colegiului Psihologilor din Romania si Membru Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv Comportamentala

Cabinet privat de psihoterapie Constantin Cornea
www.psievolution.ro
www.facebook.com/psihologconstantincornea?ref=hl




Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri