7 Noiembrie 2013 publicat în Psihologie 34 share-uri

Intr-o zi de toamna, la fel ca toate celelalte, in care nu se intampla nimic deosebit insa nici nu simteam nevoia de ceva maret, mi-am dat jos armura si am inceput sa scriu cu mana stanga a pragmatismului si a vietii cotidiene si a naibii de frumoase.

Cautarea iubirii neconditionate, intr-o lume a conditiilor, poate parea sortita esecului. Insa sfarsitul suferintei apare doar in momentul in care decidem ca am suferit destul - nici mai devreme si nici mai tarziu. Pana atunci vei folosi fiecare persoana pe care o intalnesti ca pe o oglinda care vine sa iti arate ceva despre ceea ce tu crezi despre tine insuti. Nu incerca sa gasesti forma perfecta a lucrurilor: partenerul perfect, serviciul ideal, relatia perfecta – lumea nu ofera perfectiunea ci doar posibilitatea de a evolua sau de a schimba felul in care iti permiti sa te manifesti.

Pana cand nu intelegi ca oricine este bun, iti va fi greu sa vezi bunatatea in tine. Iar experienta iubirii neconditionate incepe in inima ta, nu in a altcuiva caci toate judecatile si ideile preconcepute sunt un simplu atac fara sens impotriva cuiva a carui bunatate poate pur si simplu nu o vezi inca. Incercarea de a gasi iubire in afara ta poate sa esueze tocmai pentru ca nu poti primi de la altcineva ceva ce tu nu ti-ai dat tie insuti in primul rand.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Uneori intram in relatii pentru a fugi de ceva sau pentru a incerca sa gasim ceva ce ne-ar ajuta sa devenim completi. Insa un barbat care se arata interesat si preia initiativa insa apoi se retrage, semn ca ar putea obtine ceea ce isi doreste, este un alt mod de a spune ca inca nu este pregatit pentru acea relatie. Nu incerca sa ii explici ceea ce in mod evident acesta nu are cum sa inteleaga, nu incerca sa il atragi prin manipulare sau seductie, nu incerca sa iti validezi feminitatea si sa iti arati disponibilitatea o data in plus. Poate ca este suficient sa iti asumi responsabilitatea pentru obiceiul de a-ti imprumuta inima persoanelor indisponibile emotional si sa cauti in interiorul tau puterea de a te ierta.

Uneori uitam ca un tren care nu se opreste in statia noastra insemna ca pur si simplu nu este trenul potrivit. Putem alege sa il oprim agatandu-ne cu intensitate de o iluzie sau sa il privim cum pleaca, stiind ca undeva, ce-i al nostru este pus de-o parte. Si nu uita faptul ca “Fericirea ta depinde de calitatea gandurilor pe care le ai”.

”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine! Ghid pentru alegerea mobilierului interior

***
Ema Dobre -
Experta Garbo.ro

Ema Dobre este psihoterapeut in cadrul clinicii Hilmi Medical Center

Ema Dobre este psihoterapeut integrativ, atestat de Colegiul Psihologilor din Romania si membra a Colegiului Psihologilor din Romania si a Asociatiei Romane de Psihoterapie Integrativa.

Printre activitatile pe care le desfasoara se numara si lucrul cu adultii, adolescentii, cuplurile, lucrul cu corpul.
Ofera sedinte de psihoterapie de cuplu pentru persoanele care intampina dificultati de comunicare, separare, divort, certuri, infidelitate, imbunatatirea comunicarii sau pregatirea pentru casatorie.

In cadrul lucrului cu corpul, sedintele de psihoterapie se pot dovedi eficiente pentru: Vindecarea ranilor emotionale, tulburari de alimentatie, constientizarea blocajelor si utilizarea limbajului corpului.

Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Iti mai recomandam si:

Viata prin lentile roz: 15 lucruri pe care NU le fac oamenii fericiti

Eliberare prin acceptare

Poti sa iti vindeci inima, mintea si trupul!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri