McDonald’s în România a sărbătorit Ziua Mondială a Cărții prin campania „Joc, joacă și povești”, o inițiativă de promovare și încurajare a lecturii în rândul copiilor din medii defavorizate și nu numai. Proiectul este demarat cu suportul Asociației Curtea Veche și vine să susțină angajamentul companiei pentru a promova lectura în rândul copiilor din România.

Comunicat de presă

În prima etapă a campaniei, McDonald’s, cu suportul asociației partenere, a invitat 20 de copii din medii defavorizate la un eveniment dedicat, care a avut loc la restaurantul McDonald’s Unirea, pe 23 aprilie. Cei mici au avut parte de o experiență memorabilă și au participat la activitatea recreațională și educațională „Timpul să Citim – Joc, joacă și povești”, care a inclus și un atelier de lectură a seriei de cărți „Little People, Big Dreams™”. Scopul atelierului a fost să ofere copiilor oportunitatea de a se identifica cu personajele și de a visa cu ochii larg deschiși.

„Little People, Big Dreams™” este o colecție de cărți care are la bază poveștile unor oameni excepționali: creatori, artiști, oameni de știință și lideri, cu realizări incredibile și contribuții semnificative în diferite domenii. În 2023, 1.2 milioane de cărți au fost alese de către clienții McDonald’s, iar de la lansarea programului, în 2019, peste 2.7 milioane de cărți au fost alese în locul jucăriilor, odată cu achiziționarea meniului Happy Meal. McDonald’s în România dorește să facă cititul accesibil și distractiv pentru fiecare copil prin colecția Happy Meal™ Readers. Astfel, în 2024, seria continuă să inspire cu noi titluri captivante, care sunt disponibile în toate restaurantele McDonald’s, în limita stocului disponibil.

Colaborarea dintre McDonald’s și Asociația Curtea Veche va continua cu o serie de inițiative cu scopul de a promova lectura în rândul copiilor. În cursul anului 2024, campania include demararea de ateliere de citit în cinci școli din mai multe județe ale țării, școli care vor beneficia și de o donație din partea McDonald’s pentru dotarea bibliotecilor cu numeroase cărți utile elevilor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri