Echipa Quantum Robotics lansează programul „LabGrade”, un concurs cu premii ce constă în echiparea a trei laboratoare de robotică, destinate echipelor de robotică First Tech Challenge, dar și a altor licee care doresc să își dezvolte activitățile educaționale în acest domeniu.

Comunicat de presă

„LabGrade” este un program cu o durată de 3 ani ce constă în echiparea completă a trei laboratoare (unul pe an), cu materiale, echipamente și ustensile necesare activității de robotică. „LabGrade” se desfășoară sub forma unui concurs organizat de echipa Quantum Robotics #14270, echipa de robotică a Liceului Internațional de Informatică București (ICHB), înscrisă în România la competiția de robotică BRD First Tech Challenge Romania (FTC). În acest an, concursul se desfășoară în perioada februarie – martie 2023 și pot participa toate liceele/școlile profesionale fără laboratoare de robotică, precum și echipele de robotică FTC din România care doresc să își modernizeze laboratorul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

Criteriile de evaluare sunt stabilite de membrii și mentorii echipei Quantum Robotics, precum și de sponsorii programului. Aplicația constă într-o prezentare a participanților, după următorul format:

  1. Descriere și organizare echipă/liceu;
  2. Scurtă prezentare (maxim o pagină) privind necesitatea dotărilor și planul de viitor al echipei;
  3. O prezentare video (cu durată de 1 minut) a spațiului și a dotărilor actuale;
  4. Scrisoare director liceu și/sau mentor echipă.

Anunțarea câștigătorului de anul acesta este programată pentru data de 9 martie 2022, înainte de campionatul Național BRD First Tech Challenge România, iar implementarea se va realiza cu ajutorul membrilor echipei, până în luna iunie 2023.

„Obiectivul nostru principal este să promovăm cât mai eficient dezvoltarea activităților de inovare, știință, tehnică și robotică din cadrul liceelor din România, precum și atragerea de sponsori care doresc să susțină performanța educațională în aceste domenii de viitor. Pentru acest proiect punem în practică experiența noastră acumulată în ultimii 6 ani, inclusiv în amenajarea laboratorului propriu”, susține Alex Radu, Team Leader Quantum Robotics, elev în clasa a XII-a la Liceul Internațional de Informatică București și finalist Dean’s List la Campionatul Mondial de Robotică FTC, Houston, 2022.

Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei

Despre Quantum Robotics

Echipa Quantum Robotics a fost înființată în anul 2017, de un grup elevi olimpici la diverse materii precum: informatică, matematică, fizică, chimie, robotică, echipă ce își propunea participarea la competițiile de robotică „First Tech Challenge”. În ultimii 5 ani echipa Quantum Robotics a câștigat numeroase premii în competiții din România, SUA, Rusia, Coreea de Sud, Canada.

Echipa își desfășoară activitatea în cadrul laboratorului de robotică din ICHB și este coordonată de patru profesori mentori și patru asistenți Alumni, în prezent studenți la universități prestigioase din lume.

FIRST este recunoscut la nivel mondial ca fiind cel mai important program de implicare multidisciplinară STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) din întreaga lume, având scopul de a oferi liceenilor posibilitatea de a aplica concepte integrate pentru rezolvarea problemelor complexe de robotică, de a-și dezvolta abilitățile de lucru în echipă, precum și dorința de a îi ajuta pe ceilalți prin activități de mentorat și voluntariat. Programul FIRST Tech Challenge este organizat în România de Asociația „Nație prin Educație”, se desfășoară fără încetare din anul 2016 și are înscrise, în prezent, peste 200 de echipe de robotică din toată țara.

VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Lumina pe care o porți în sufletul tău este mai puternică decât răutățile celor din jur

Mai multe informații puteți gasi pe:

  1. Site-ul echipei Quantum Robotics: www.qrobotics.eu
  2. Facebook Quantum Robotics: https://www.facebook.com/QuantumRoboticsFTC
  3. Instagram Quantum Robotics: https://www.instagram.com/quantum_robotics/
  4. Youtube Quantum Robotics: https://www.youtube.com/quantumrobotics
  5. Site-ul Liceului Teoretic Internațional de Informatică www.ichb.ro

Puteți solicita informații suplimentare despre participare, despre posibilitatea de a susține/ sponsoriza proiectul, la adresa de email quantum.robotics@ichb.ro sau la numărul de telefon 0764.435.057 (Alex Radu, Team Leader).

Foto fr si main: Viktoriia Hnatiuk /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri