Vârfurile despicate reprezintă un fenomen foarte răspândit, mai ales în rândul persoanelor cu părul lung. De cele mai multe ori, această problemă dă multe bătăi de cap și este greu de combătut. Vârfurile despicate apar ca urmare a unor tratamente cosmetice incorecte sau prea agresive care slăbesc și usucă părul.

Comunicat de presă

Mai exact, acest fenomen – vârfurile despicate - este o alterare a firului de păr care, atunci când este slăbit, se împarte în două, uneori chiar în trei părți. Rezultatul? Un efect inestetic, fragil si dezordonat al lungimii firului de păr. Vârfurile despicate afectează în principal femeile, deoarece acestea tind să aibă părul mai lung decât bărbații. Cu cât părul este mai fragil și mai fin, cu atât are tendința de a se bifurca e mai mare. Pe de altă parte, fragilitatea podoabei capilare indică deteriorarea structurii tijei care, la rândul său, indică o deficiență sau modificări ale cheratinei, proteina care constituie părul pe toată lungimea sa.

De asemenea, există și o serie întreagă de comportamente, pe care le punem în practică în neștire, și care pot agrava situația.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Infiltrațiile cu PRP te scapă de durerile articulare și inițiază mecanisme proprii de vindecare Spune NU asteniei de primăvară

Ce ai de făcut pentru a evita această neplăcere?

Daca îți dorești un păr sănătos și strălucitor, Mădălina Nițu, stilist Wella Professionals îți oferă câteva sugestii pentru a te ajuta să previi vârfurile despicate și să-ți păstrezi frumusețea părului: „înainte de toate, trebuie să știi că vârfurile despicate atrag după ele o soluție radicală: tunderea lor. Da, chiar nu există tratamente miraculoase care să rezolve această problemă a podoabei capilare.”, punctează stilista.

Prevenirea este soluția vârfurilor despicate

Printre soluțiile de prevenire a vârfurilor despicate, există câteva pe care le poți introduce în rutina ta de îngrijire a părului: creme, uleiuri, seruri, mască, inclusiv fiole.

De Crăciun, dăruiește surprize celor dragi alături de ParkLake 5 semne clare că Ego-ul îți sabotează echilibrul Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit 

System Professional New Luxe Oil Elixir

Formula conține energycode™ complex, tehnologie creată pentru o ultra personalizare, cu ingrediente care restabilesc echilibrul natural de lipide din firul de păr, astfel încat părul să renască, să se simtă vizibil mai sănătos.

System Professional Hydrate Quenching Mist

System Professional EnergyCode Hydrate Quenching Mist este o loțiune de hidratare. Acest tratament de finisare hidratează și sigilează firul de păr, pentru a menține părul hidratat. Un alt produs, tot de la System Professional, este Repair Perfect Hair - o spumă restucturantă de fortificare a părului, ce asigură și protecție la temperaturi ridicate.

Trebuie să știi că atunci când îi oferi părului hidratarea necesară, riscul de apariție a vârfurilor despicate va fi minim. Totodată, pe lângă aceste produse care te ajută să-ți menții podoaba capilară sănătoasă, este nevoie să eviți anumite comportamente și gesturi dăunătoare părului tău.

Frumusețe fără de pată Sfaturi pentru un machiaj perfect SPA la tine acasă: de ce ai nevoie pentru o zi de răsfăț

Iată ce nu trebuie sa faci pentru a evita să ajungi să ai vârfuri despicate:

  • Perierea exagerată

Perierea excesivă a părului este una dintre cauzele despicării vârfurilor. Mai mult decât atât, periatul părului cât timp acesta este încă umed reprezintă cauza principală a tocirii acestuia. Așadar, ia în calcul să folosești întotdeauna un produs de condiționare pentru o periere mai ușoară. Astfel, părul va fi mai ușor de aranjat/coafat.

  • Aparatele de coafat

Aparatele de întins/uscat părul pot cauza despicarea vârfurilor. Dacă le folosești foarte des, este important și obligatoriu să utilizezi un produs pentru protecția firului de păr. Aplică-l în cantități generoase pe vârfurile firelor de păr, deoarece acolo, în general, se insistă mai mult în timpul coafării.

Seceta din Europa scumpește legumele și fructele. Care sunt cele mai afectate culturi Dragostea nu ne face doar fericiți, ci și mai sănătoși. 5 medici explică impactul pe care îl are iubirea asupra corpului uman Dicționar de vise: Ce înseamnă când visezi șobolani?
  • Folosirea apei foarte fierbinți

Dacă obișnuiești să-ți speli părul cu apă foarte fierbinte, cu o temperatură de peste 37”C, acest gest duce la deshidratarea în timp a firului de păr și, implicit, la despicarea vârfurilor. Evită să mai faci asta!

  • Frecarea părului cu un prosop

Nu îți freca părul cu prosopul, ci alege să îl tamponezi.

Important!Dacă nativ ai părul mai casant (pentru că există și astfel de păr), mai fragil, poros, și te confrunți cu poblema vârfurilor despicate, sfatul meu este să depui un efort mai mare pentru o îngrijire optimă și o hidratare adecvată, apelând la produse care oferă elasticitate unui astfel de păr. Și pentru că de multe ori uleiul pentru îngrijirea firului de păr nu este suficient, îți recomand să folosești și câteva produse care oferă elasticitate părului și care sunt ideale pentru sănătatea acestuia, cum ar fi Elastic Force de la System Professional, ser pentru strălucire si elasticitate.”, concluzionează stilistul Wella.

Cum să eviți burnout-ul explorându-ți pasiunile Cum îți protejezi pielea în sezonul rece DEZVĂLUIE-ȚI STRĂLUCIREA INTERIOARĂ. Neutrogena te ajută să strălucești cu încredere

Învață să ai grijă de părul tău și bucură-te de o podoabă capilară frumoasă și sănătoasă!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri