Institutul Francez este invitatul lunii mai în cadrul evenimentului găzduit la Grădina Botanică

Comunicat de presă

Weekend Sessions, evenimentul care readuce picnicurile și conexiunile culturale în Grădina Botanică a Universității din București, se deschide în primul weekend din mai. Timp de 15 weekenduri, începând cu 7 mai, vizitatorii sunt așteptați între orele 16:00 și 21:00 la picnic și întâlniri cu cinema în aer liber, jazz, muzică clasică, pop-indie, sesiuni de yoga și de dans, ateliere pentru copii, sesiuni de terapie și wellbeing.

În luna mai, micul cinema din cadrul evenimentului Weekend Sessions va prinde viață cu o selecție specială a Institutului Francez, care va aduce 4 titluri potrivite pentru toate vârstele, din selecțiile unor importante competiții internaționale. Totodată, Institutul Francez din România va avea propriul stand unde va propune cursuri şi examene de franceză pentru copii şi adulţi, cluburi de vacanţă și activități ludice, ateliere şi evenimente culturale. Serviciul Campus France, de consiliere gratuită, va oferi tinerilor informaţii despre formările academice din Franța.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. A WEEKENDER’S WONDER“HOLIDAY” - Colecția capsulă Weekend Max Mara, Toamnă – Iarnă 2022/23 Fetița care nu știa cât este de specială te așteaptă în acest weekend la Târgul de Carte Gaudeamus Art Safari mai poate fi vizitat până duminică, 11 decembrie! Nu ratați cea mai valoroasă expoziție de artă din România

Sunt foarte bucuros că Institutul Francez din România se alătură, în calitate de invitat special, și în anul 2022 acestui eveniment. În septembrie 2021, chiar la începutul mandatului meu în România, am descoperit acest proiect care oferă șansa publicului larg să se bucure de o primă întâlnire cu Franța, în aer liber. Sper ca atât activitățile diverse cât și filmele pe care le propunem în luna mai la Grădina Botanică să faciliteze conexiunile culturale și să vină în întâmpinarea copiilor, cinefililor și iubitorilor de cultură”, a afirmat Julien Chiappone-Lucchesi, director general al Institutului Francez din România şi consilier de cooperare și acțiune culturală al Ambasadei Franței în România.

România trece la ora de vară 2023. Cum se schimbă ceasul și când trecem la ora de vară SAGA Festival - sold out în campania de Black Friday Pantofi de primăvară pe care trebuie să îi ai în colecție

Îi așteptăm pe toți cei dornici să se bucure de weekendurile calde, de vară, într-unul dintre cele mai frumoase spații verzi din Capitală. Am pregătit surprize pentru copii, poiana fiind locul de întâlnire al acestora, un spațiu special, cu luminițe pentru joacă, bucurie, în care vor avea loc ateliere, cursuri de muzică și mici sesiuni de reciclare creativă. Cei mari vor putea asculta muzică, poezie, și se vor putea reconecta cu natura și cei din jur, prin activități dedicate lor. Fiecare weekend vine cu o altă surpriză și alți invitați speciali, de aceea sperăm să avem parte de vreme frumoasă și câți mai mai mulți participanți la această nouă ediție”, a declarat Silvia Floareș, fondator Weekend Sessions.

În prima zi, pe 7 mai, publicul se va bucura de sesiuni acustice de surf rock cu trupa The Undercurrents și de muzică clasică, alături de Light Quintet, în timp ce pe 8 mai vor cânta formația de jazz Bucharest Sax Quartet – BSQ și cei de la Dov Meraki – cu standard de jazz și creații proprii. În ambele zile, participanții la eveniment vor putea urmări filmul „Antoinette dans les cevennes”, o comedie în limba franceză, selectată la Festivalul de la Cannes în 2020, și să participe la sesiuni de poezie susținute de actrița Ioana Tătărușanu și DJ-ul Iulian Morar. De asemenea, aceștia pot descoperi și participa la ateliere de yoga realizate de instructorul de yoga Magda Bucur și workshop-uri de dans și mișcare conștientă cu Raluca Nicolescu.

Activități de făcut cu cei mici la început de primăvară Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill Horoscop: Zodiile care (re)găsesc iubirea în Februarie 2023

Locurile sunt limitate, costul unui bilet fiind de 60 de lei (online) sau 70 de lei (la Grădina Botanică). Biletele se pot achiziționa prin partenerii Eventbook, intrarea la eveniment făcându-se prin Șoseaua Cotroceni, nr.32.

Mai multe informații despre Weekend Sessions 2022 se pot găsi pe website-ul evenimentului, Facebook și Instagram.

Despre Institutul Francez din România

Institutul Francez din România este parte a rețelei culturale franceze în străinătate. Are misiunea de a promova limba și cultura franceză și de a dezvolta schimburile culturale și diversitatea.

https://institutfrancais.ro/

Despre Weekend Sessions

Weekend Sessions este o platformă de socializare cu scop cultural în mijlocul naturii urbane. Am început în 2021 la Grădina Botanică a Universității din București unde am transformat un spațiu multivalent în prilej de experiențe memorabile cu sesiuni acustice de jazz, muzică clasică, pop-indie de la artiști independenți, picnic pe pajiște cu degustări de la antreprenori locali, proiecții de film în natură, momente de poezie. La ediția de anul trecut, au participat peste 100 de artiști independenți și 8000 de vizitatori au fost prezenți la întâlnirile Weekend Sessions care au însumat 14 evenimente pe parcursul a 7 săptămâni.

Un Palat „doar pentru artă”, deschis pe timp de zi și de noapte, în inima Bucureștiului CIZME CALDE PENTRU ZILE RECI.Cele mai trendy modele ale momentului Horoscop Noiembrie 2022: bani, dragoste, sănătate? Fiecare zodie va avea parte de un cadou astral

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri