Narada și Wellbeing Institute (Școala Încrederii) creează primul Fond de Reziliență în Educație în beneficiul minorilor ucraineni refugiați pe teritoriul României

Comunicat de presă

Până la începutul acestei săptămâni, 30.000 de minori din Ucraina au ajuns pe teritoriul României, în încercarea de a se salva de teroarea războiului. Aproape peste noapte, viețile lor s-au schimbat și au fost nevoiți să caute refugiu într-o țară străină, lăsând în urmă casele, prietenii, școala și, în unele cazuri, chiar și unul dintre părinți. Minorii ucraineni ajunși în România au nevoie de adăpost și hrană, dar pe lângă acestea este esențială acordarea ajutorului pentru diminuarea impactului psiho-emoțional creat de violențele războiului.

În condițiile în care sunt departe de casă, într-o țară cu limbă necunoscută și nimic din jurul lor nu mai seamănă cu ceea ce au lăsat în urmă, singurul lucru familiar și care poate ameliora suferințele emoționale ale copiilor ucraineni este școala. În aceste condiții, Narada și Wellbeing Institute (Școala Încrederii) creează primul Fond de Reziliență în Educație pentru a veni cu o soluție completă în sprijinul copiilor ucraineni refugiați la noi în țară și a școlilor care urmează să îi primească.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Jumătate dintre copiii ucraineni refugiați au probleme psiho-emoționale Copiii abandonați au nevoie în continuare de suflete care să le fie alături! Ajungem MARI caută 250 de voluntari pentru ei Copiii din Turcia și Siria sunt în risc vital. Salvați Copiii România anunță un mecanism de ajutor imediat

Dat fiind faptul că guvernul, înțelegând necesitatea unei astfel de acțiuni a creat deja cadrul legal prin care școlile din România pot integra copiii ucraineni, Fondul de Reziliență în Educație oferă suport școlilor prin:

  • Dezvoltarea infrastructurii lor prin intermediul HartaEdu.ro. Astfel, profesorii, directorii școlilor și chiar și părinții care au tangență cu instituții de învățământ care oferă sprijin refugiaților - sunt invitați să înscrie alerte pe HartaEdu.ro prin care să specifice necesitățile, indiferent de natura lor – de la nevoi care vizează infrastructura școlilor, la mobilier, materiale educaționale sau de suport pentru nevoi de zi cu zi, precum pături, haine, produse de igienă etc.
  • Acces la tehnologie, materiale educaționale și rechizite. Pentru copiii refugiați care dintr-un motiv sau altul nu pot ajunge la școală, Narada și Wellbeing Institute (Școala Încrederii) strâng fonduri pentru a trimite școala la ei prin facilitarea accesului hibrid la educație. „Școala la cutie” - un kit ce include o tabletă, manuale școlare, un ghid în limba ucraineană pentru dezvoltare emoțională și pentru creșterea rezilienței post-traumă, precum și rechizite – oferă sprijin acelor copii ucraineni care nu pot frecventa fizic școlile puse la dispoziție de statul român. Toate persoanele care doresc să contribuie la alcătuirea kiturilor educaționale pentru copiii refugiați o pot face foarte simplu, prin transmiterea unui SMS la 8845 cu textul „ELEV” și o donație de 2 euro.

Psihologii atrag atenția că războiul provoacă traume severe atât adulților, cât mai ales copiilor, care încă trebuie să învețe cum să-și dezvolte reziliența în fața adversităților vieții. În acest context, Naradix.ro devine un instrument de susținere a refugiaților întrucât va găzdui clase pentru imersiune atât în română, cât și în engleză, webinarii susținute de profesioniști și adresate adulților, prin care aceștia sunt consiliați pentru înțelegerea propriilor emoții, gânduri și creșterea agilității emoționale, a compasiunii, bunătății, încrederii și a rezilienței. Prin lecții și activități specifice, va fi oferit și suport direct socio-emoțional copiilor.

Copiii din Daneș pot numi acasă școala renovată de un ONG cultural Și copiii instituționalizați merită un 10! Beneficii pentru copiii personalului din învățământ; Profesorii au obligaţia de a respecta diversitatea – noi amendamente adoptate în Camera Deputaților

Acestor eforturi de acoperire a necesităților educative, care în contextul războiului din Ucraina se transformă într-o modalitate de reglare psiho-emoțională, li se adaugă și contribuția la acoperirea nevoilor zilnice ale refugiaților. Această contribuție este realizată prin intermediul platformei refugees.ro, un agregator care facilitează răspunsul rapid la toate necesitățile vitale ale ucrainenilor. Acțiunea este realizată cu sprijinul HaHaHa Production.

Narada și Wellbeing Institute (Școala Încrederii) fac apel la toți cei care pot veni în sprijinul refugiaților, prin intermediul platformelor digitale, dar și prin implicarea în acțiuni de voluntariat.

Orice persoană este invitată să contribuie la integrarea mai ușoară a minorilor din Ucraina printr-un simplu SMS la 8845 cu textul ELEV sau donație directă pe site-ul organizației Narada.

Hai să-i scoatem pe copii dintre pereții ăia! Libris și Salvați Copiii duc cărțile mai aproape de 33.116 de elevi cu acces limitat la lectură Nestlé a invitat copiii să pregătească cea mai mare supă de legume din România

Profesorii, directorii de școli și părinții sunt rugați să intre pe HartaEdu.ro pentru a înscrie alerte cu absolut tot ce este necesar – de la pături și produse de igienă, la kituri educative sau nevoi de reabilitare a infrastructurii școlare.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri