Asociația Imunis, cu ajutorul Fundatiei Superbet, a oferit gratuit inca 22 de biciclete pentru pacienții cu cancer

Asociația Imunis, prima asociație din România dedicată stilului de viață post-diagnostic al pacienților cu cancer, a oferit cu ajutorul Fundatiei Superbet, inca 22 de biciclete gratuit pentru pacienţii din comunitate înscriși în programul RIDE ON.

COMUNICAT DE PRESĂ

La începutul anului 2021 a fost creat programul RIDE ON, o nouă divizie de sport a Asociației Imunis, care implică pedalatul pe biciclete outdoor și indoor. Atât ediţia din primăvară, cât şi cea din toamnă a programului au fost implementate cu sprijinul Fundaţiei Superbet.

”Ne bucurăm că suntem alături de Asociația Imunis și că vom ajuta împreună o comunitate de pacienți care învață să își rescrie povestea și care, iată, primesc și instrumentele pentru a face asta cu tot mai mult curaj.” – punctează Augusta Dragic, Președinta Fundației Superbet

Pedalatul are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Poate ajuta la îmbunătățirea somnului, îmbunătățirea digestiei, creșterea rezistenței și a tonusului muscular. Ciclismul contribuie la reducerea stresului, întărește sistemul nervos, mărește fluxul de sânge și oxigen la creier și stimulează gândirea creativă.

În cadrul evenimentului din primăvară Asociaţia Imunis a dăruit pacienţilor înscrişi în program 15 biciclete, iar programul a continuat si toamna aceasta datorită feedback-ului foarte bun din partea pacientilor participanţi. În total, anul acesta au fost oferite, cu ajutorul Fundatiei Superbet, 37 de biciclete de indoor si outdoor.

„Pentru Imunis, finalul acestui an este marcat de ediția de toamnă a programului RIDE ON, un program lansat în luna mai, care s-a bucurat de un real succes printre pacienții din comunitatea Imunis. Suntem profund recunoscători Fundației Superbet care a susținut și această ediție și care sprijină constant activitățile din cadrul Asociației. Noi punem foarte mare accent pe integrarea sportului în rutina zilnică de recuperare a pacienților oncologici şi vrem să avem grijă de comunitatea noastră oferindu-le nişte instrumente concrete care să ii ajute în procesul de rescriere a poveştii lor post-diagnostic.

Avem planuri mari pentru anul 2022, planificăm o serie de competiţii atât pentru pacienţi si apartinatori cât şi pentru toţi cei care vor să înveţe cum să prevină cancerul.” – a declarat Cosmina Grigore, președinta Asociației Imunis

Pacienții care dețin statutul de membru al Asociației Imunis pot opta pentru o serie de activități sportive, precum yoga, activități nautice (dragon boat, caiac, canoe, stand-up paddle prin programele Imunis Dragons și OncoPaddle) și pedalat, menite să îi ajute în procesul de recuperare post-diagnostic.

RIDE ON, Imunis Dragons și OncoPaddle sunt o parte din proiectele Asociației Imunis. Pentru mai multe detalii va invitam sa ne urmariti pe Facebook si Instagram.

Persoanele diagnosticate cu cancer se pot înscrie în Asociația Imunis printr-un mail la adresa pentrupacienti@asociatiaimunis.ro;


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

Anamaria Prodan a făcut acuzații grave la adresa lui Laurențiu Reghecampf: ,,Eu l-am crezut pe bărbatul meu până acum”

24 Ianuarie 2022 - 9am.ro

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri