Barmani de top se întrec în a oferi publicului propria variantă de Negroni, în peste 30 de baruri și restaurante, în scop caritabil

Comunicat de presă

Campari, brandul de Aperitivo iconic al Italiei, împreună cu revista internațională Imbibe Magazine, organizează a 9-a ediție a Negroni Week, un eveniment care celebrează faimosul cocktail Negroni, creat pentru prima dată acum mai bine de 100 de ani. Timp de 7 zile, mii de barmani de top, localuri și iubitori ai mixului din întreaga lume îl vor sărbători prin experiențe speciale și băuturi „with a twist”, ajutând la strângerea de fonduri pentru organizații caritabile globale din diferite domenii (peste 3 milioane de dolari în 70 de țări, de-a lungul ultimilor 9 ani). România se alătură sărbătorii globale Negroni Week: barmani români de top vor oferi publicului propria rețetă și experiență Negroni, în peste 30 de localuri partenere din București și din țară.

CE ESTE NEGRONI WEEK

În fiecare an, Campari și revista Imbibe Magazine pun în scenă Negroni Week, o inițiativă caritabilă căreia i se alătură baruri, restaurante, retaileri din țări din întreaga lume. În acest an, în cadrul celei de-a 9-a ediții a Săptămânii Negroni, oamenii sunt invitați să celebreze redeschiderea localurilor preferate, care le-au lipsit mult, închinând un pahar de Negroni în cinstea acestui moment.

Campari înseamnă „Red Passion”, spiritul creator, pasiunea intensă care pulsează în noi, imposibil de ignorat. Pentru Campari, barmanii sunt „maeștri” ai creativității și artei, iar spiritul „Red Passion” se regăsește în fiecare creație a lor. Campari colaborează cu 7 dintre cei mai buni barmani la nivel mondial pentru a crea Negroni Cocktail Twists, câte un twist pentru fiecare zi a Săptămânii Negroni, inspirând barmani din întreaga lume să dea frâu liber imaginației și să creeze propria variantă de Negroni. Creatorii acestor rețete inovatoare care vor fi sursa de inspirație a barmanilor din întreaga lume sunt: Erik Lorincz (UK), Fabio La Pietra (Brazilia), Giacomo Giannotti (Spania), Luke Whearty (Australia), Bannie Kang (Taiwan), Tiffanie Barriere (U.S) și Tommaso Cecca (Italia).

NEGRONI WEEK 2021 ÎN ROMÂNIA: Negroni Nights, schimb de baruri și guest shifts la Art Safari

Peste 30 de baruri și restaurante din România sunt parte din sărbătoarea și mișcarea globală Negroni Week – ediția 2021. 7 barmani români de top, vor crea cocktailuri Negroni cu un twist personal, în cadrul unor experiențe speciale. Printre aceștia se numără Ana-Maria Bordeianu (Negroni twist: Action Negroni), Diego Pandelea (Negroni twist: Tiki Negroni), Alex Berea (Negroni twist: Negroni Jewl), Adrian Bologa (Negroni Arancio), Alexie Mitrică (Negroni twist: Negroni Rosato), Ionuț Ungureanu (Negroni twist: NoWorries Negroni) și Claudiu Văcăruș (Negroni twist: Sa’va’ge Negroni).

În București vor fi organizate Negroni Nights, iar miercuri, 15 septembrie, la Iași, Alex Berea și Ionuț Ungureanu vor face schimb de baruri pentru a crea propria versiune a celebrului cocktail Negroni. Experiențele speciale din cadrul Negroni Week nu vor avea loc doar în baruri, ci și în cadrul muzeului temporar Art Safari București, în perioada 17-19 septembrie 2021, astfel: vineri, 17 septembrie, guest shift Adrian Bologa, care va prezenta propriul twist Negroni, sâmbătă, 18 septembrie, invitat special - ambasadorul Campari România, Massimiliano Magri, și duminică, pe 19 septembrie, guest shift cu Diego Pandelea. Lista completă a localurilor partenere, precum și programul experiențelor locale din cadrul Negroni Week poate fi găsită pe pagina de Facebook @CampariRomania.

Toți participanții la Negroni Week, care se bucură de un cocktail Negroni în localurile partenere, vor putea contribui la strângerea de fonduri globală pentru o serie de cauze caritabile. Organizațiile care vor beneficia de donații din partea organizatorilor au ca scop ajutorul copiilor din medii defavorizate, educația, reducerea efectelor încălzirii globale, dar și altele. Pentru a vedea lista completă de organizații globale implicate, accesați link-ul: https://www.negroniweek.com/charities/categories/

„Suntem încântați să ne întoarcem din plin la Negroni Week în acest an, oferind barmanilor șansa de a-și exprima pasiunea intensă - Red Passion - prin unul dintre cele mai iconice cocktailuri din lume, oferind iubitorilor de Campari și Negroni din întreaga lume experiențe unice, în slujba unor cauze caritabile care merită. Împreună cu Imbibe, îi invităm pe toți să ni se alăture la această sărbătoare, închinând un pahar de Campari”, declară Marco Cavagnera, Global Channel și Customer Marketing Senior Director Campari.

Mai multe informații despre experiențele și programul Negroni Week 2021 puteți citi pe www.negroniweek.com. Mai multe despre Negroni Week 2021 în România puteți afla și urmărind canalele de social media Campari România: Facebook @CampariRomania și Instagram @campari_romania.

#NegroniWeek #Negroni #Campari #Imbibe

CAMPARI, INIMA ROȘIE A FIECĂRUI NEGRONI

În rețeta oficială a Negroni, așa cum este listată oficial în IBA (International Bartender Association), Campari este primul ingredient, practic „inima roșie” a fiecărui Negroni. Acestuia i se adaugă gin, vermut roșu și un garnish (coajă de portocală). Poate părea o rețetă simplă, însă acesta este una dintre cele mai apreciate băuturi alcoolice pentru pasionați. De altfel, Negroni este listat pentru al 7-lea an consecutiv drept al doilea cel mai bine vândut cocktail la nivel mondial, potrivit Drinks International. Pe parcursul anilor au apărut interpretări ale acestuia, reușind să devină un cocktail versatil.

„Suntem foarte încântați să celebrăm al nouălea an de Negroni Week cu partenerii noștri de încredere de la Campari. De la barmani la pasionați, suntem bucuroși să vedem pe toată lumea implicându-se încă o dată pentru a strânge fonduri pentru cauze importante, chiar în locurile pe care le apreciem cel mai mult – barurile și restaurantele”, declară Karen Foley, Publisher Imbible.

Rețeta clasică Negroni

Ingrediente:

• 3 cl. Campari

• 3 cl. Vermut roșu dulce

• 3 cl. Gin

Pași de preparare:

• Se toarnă toate ingredientele într-un pahar jos de tip „tumbler” umplut cu gheață

• Se amestecă încet

• Se decorează cu coajă de portocală




Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri