Recunoaștere internațională pentru cofetăria românească: ”Chef Cofetar of the Year” Ana Consulea devine primul Brand Ambassador Elle & Vire Professionel din România

Chef Cofetar Ana Consulea se alătură echipei de ambasadori Elle & Vire Professionnel, alături de nume mari ale cofetăriei și gastronomiei internaționale. Titlul reprezintă o recunoaștere a contribuției cofetarului la revoluționarea cofetăriei românești în ultimii ani, precum și la educarea unei noi generații de profesioniști din industria cofetariei.

Comunicat de presă

Ana Consulea este primul cofetar român cu acest statut, selectat de Elle & Vire Professionnel, unul dintre cei mai importanți producători de produse lactate premium destinate profesioniștilor, de origine franceză, prezent în peste 120 de țări.

Ana Consulea este cofetar și antreprenor, fondatoare a braseriei-cofetărie Zexe Braserie, lansată în 2016 din dorința de a reda savoarea cofetăriei românești, și a gelateriei Zelato, un business apărut pe piață în vara anului 2020. Ana Consulea a studiat cofetăria la Școala de Cofetărie din Montbeliard, iar încă de la întoarcerea în țară, în 2012, a contribuit la dezvoltarea cofetăriei românești.

Inițiativa de a deschide Zexe Braserie a venit în 2016, la patru ani de la finalizarea studiilor, o perioadă care a presupus mult efort și cercetare la nivelul istoriei cofetăriei românești. În vara anului 2020, Ana Consulea a lansat al doilea business - o gelaterie în parcul Herăstrău din București, sub brandul Zelato. Conceptul gelateriei se bazează pe revizitarea acestui produs și crearea unui tip de înghețată adaptat gustului local (o combinație între tehnicile italiene - gelato și cele franceze – înghețata clasică, aerată).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Ana Consulea este un cofetar multi-premiat. În 2019, a primit titlul „Pastry Chef of the Year”, din partea prestigiosului ghid galben Gault & Millau, iar în 2017, 2018 și 2019, a fost desemnată „Cel mai bun Chef Cofetar din România”, la Gala Horeca Awards. Desemnarea sa drept ambasador Elle & Vire Professionnel reprezintă, în fapt, o recunoaștere a eforturilor susținute de a plasa cofetăria românească pe harta mondială a cofetăriei, alături de nume și țări mari, ca Franța, Italia, Spania.

„Am descoperit brandul și standardul de excelență Elle & Vire Professionnel atunci când am urmat Școala de Cofetărie din Franța. La întoarcerea în țară, nu mi-am imaginat nicio clipă că voi folosi alte produse în propriul meu laborator de cofetărie. Mi-am dorit mereu ce este mai bun, iar Elle & Vire Professionnel înseamnă mai mult decât produse de calitate superioară. Am rămas profund impresionată de atenția pe care o acordă fermierilor și de investițiile lor în inovație și în educație, atât pentru profesioniști, cât și pentru pasionați. Am ocazia să contribui la formarea gustului generațiilor viitoare și mă bucur că pot face acest lucru împreună cu Elle & Vire Professionnel. Avem deja un parteneriat de lungă durată, iar unul dintre obiective a fost să intru în echipa lor pentru că împărtășim aceleași valori și aceeași viziune în cofetărie. Sunt onorată de faptul că m-au numit Brand Ambassador în România”, a declarat Ana Consulea, Chef Cofetar.

„De peste 40 de ani, Elle & Vire Professionnel are o relație bazată pe încredere cu profesioniști din gastronomie și cofetărie. Dezvoltarea unei relații profesionale apropiate cu Chefii și artizanii este esențială pentru a putea continua să creăm produse și servicii în linie cu așteptările și nevoile lor. De mulți ani, la Maison de l’Excellence Savencia construiește o comunitate de ambasadori francezi, precum campionul mondial în cofetărie Etienne Leroy sau Yann Brys, desemnat „Best Craftman in Pastry”. Astăzi, continuăm să creștem familia de Brand Ambasadori Elle & Vire Professionnel și să creăm o comunitate de Chefi la nivel global. Acest program este sponsorizat de Pierre Gagnaire, un Chef cu multe stele Michelin.

Suntem foarte bucuroși să îi urăm Anei Consulea bun venit în familia Elle & Vire Professionnel, în calitate de Brand Ambassador în România. Chef Ana Consulea deține toate abilitățile, atât la nivel personal, cât și la nivel profesional, pentru a face brandul nostru să strălucească în universul profesioniștilor și al industriei. Având studii în Franța și fiind inspirată de această țară, Ana a fost numită "Pastry Chef of the Year" în 2019, în România, de către ghidul internațional Gault & Millau, dar și "The Best Pastry Chef in Romania", 3 ani la rând, în cadrul Horeca Awards Gala. Pastry Chef și fondator al Zexe Braserie și Zelato, a reușit să reviziteze rețete locale tradiționale într-un mod foarte original. Încântată să împărtășească, creativă și entuziastă, Chef Ana Consulea va fi ambasadorul ideal care va reprezenta brandul nostru în România!”, a declarat echipa Elle & Vire Professionel.

Nume importante în programul de Brand Ambassadori

Programul de ambasadori este una dintre inițiativele brandului Elle & Vire Professionnel de a crea o comunitate globală de Chefi, care să contribuie la creșterea gradului de conștientizare și educare în direcția calității în rândul profesioniștilor din sectorul alimentar, în mod special din cofetărie și patiserie. De asemenea, acest program este creat și susținut de Maison de l’Excellence Savencia, condusă de doi chefi executivi Nicolas Boussin și Sébastien Faré.

Elle & Vire Professionnel a recunoscut-o Brand Ambassador pe Chef Cofetar Ana Consulea datorită conceptului său unic în cofetărie, care are în centru standarde de calitate internaționale, dar și datorită implicării Chef Cofetarului român în educație, în modelarea și formarea de noi generații de cofetari, contribuind la dezvoltarea acestei industrii în țară.

Din programul de Brand Ambassadori fac parte 25 Chefi Cofetari renumiți la nivel internațional, cu experiență vastă în industrie, printre care chefii francezi Frédéric Cassel, Yann Brys (cel mai bun patiser-artizan din Franța - Meilleur Ouvrier de France), Jean-Baptiste Lavergne Morazzani (care la 23 de ani a primit o stea Michelin), și Étienne Leroy, câștigător al Campionatului Mondial de Cofetărie, iar programul este în continuă dezvoltare.

Povestea Elle & Vire Professionnel, din Franța în toată lumea

Povestea Elle & Vire Professionnel a început în 1945, în Normandia (Franța), o zonă de excepție, renumită internațional pentru calitatea laptelui. Elle & Vire Professionnel a devenit între timp unul dintre brandurile de produse lactate de referință la nivel mondial, diferențiindu-se printr-o gamă de produse de calitate premium, o rețea de distribuitori extrem de performanți și câțiva consilieri culinari dedicați, care împărtășesc din experiență, expertiză, dar și pasiune, în toată lumea.

Producătorul de lactate acordă o atenție deosebită fermierilor și condițiilor speciale de creștere a animalelor, care petrec 210 zile pe pajiști, din aprilie până în octombrie. Dieta vacilor este suplimentată cu proteine de la siloz de porumb și lucernă. În plus, laptele este colectat de la 1.300 de crescători, care au un număr de vaci raportat la numărul de hectare și anume, o medie de 62 de văcuțe pentru 80 de hectare.

De altfel, Elle & Vire Professionnel investește în inovație, sustenabilitate, mediu și educația oferită profesioniștilor și pasionaților.

Despre Ana Consulea

Ana Consulea a studiat cofetăria în Franța, la Școala de Cofetari din Montbeliard, unde a avut șansa să învețe de la nume mari din cofetăria artizanală mondială. După absolvirea școlii de cofetărie, în 2012, Ana s-a întors în România, hotărâtă să schimbe gusturi și mentalități și să arate publicului din România că avem o cofetărie robustă și plină de personalitate.

Cofetarul a reușit rapid să atragă atenția prin linia de deserturi de calitate, servită inițial în restaurantele familiei - Zexe. Inițiativa de a-și deschide o braserie proprie, în care toate prăjiturile să stea sub același acoperiș, a venit în 2016, la patru ani de la finalizarea studiilor, o perioadă care a presupus mult efort și cercetare la nivelul istoriei cofetăriei românești. Ana Consulea a reușit să reviziteze, într-un mod original și foarte contemporan, cu ingredientele și tehnicile de astăzi, rețete istorice de prăjituri românești, uitate de mult - Take Ionescu, Carmen Sylva, Joffre și Regina Maria. Pe lângă linia de deserturi istorice, Ana Consulea a revizitat în manieră originală o serie de deserturi internationale, adaptate gustului local (Le Petit-Antoine – best-sellerul de la Zexe Braserie, Foret-Noire, Jardin d`Eden, Trois Chocolats, Medovik etc.), a creat o gamă de prăjituri nostalgice (pandișpan cu vișine, chec marmorat – „de mamaie”, crumble cu prune, cozonac clasic) și o serie de sortimente de înghețată artizanală cu arome unice (colivă, cătină, eugenie, must, pâine prăjită și magiun etc.).

În 2014, Ana Consulea a dat lecții de cofetărie finaliștilor de la emisiunea MasterChef, iar în 2017, a demarat cursul de cofetărie DallesGo, pe care îl predă și în prezent. În 2017, 2018 și 2019, a primit titlul „Cel mai bun Chef Cofetar din România”, la Gala Horeca Awards, iar în 2019, a primit titlul „Pastry Chef of the Year”, din partea Gault & Millau.

În vara anului 2020, Ana Consulea a lansat un nou business – o gelaterie în parcul Herăstrău din București, sub numele Zelato. Noul brand reprezintă 100% viziunea cofetarului asupra înghețatei și se bazează pe „revizitarea” acestui produs și crearea unui tip de înghețată adaptat gustului local (o combinație între tehnicile italiene - gelato și cele franceze – înghețata clasică, aerată), dar și pe evidențierea caracterului ludic al înghețatei (la nivel de identitate vizuală, design, dar și gust; în vitrina Zelato se regăsesc o serie de arome nostalgice și unice, printre care zelato cu pâine prăjită și magiun de prune sau zelato cu biscotto autohton – eugenie). Zelato este un concept Zexe și are în centru același standard de calitate cu care oaspeții au fost obișnuiți încă de la începuturi. În primăvara anului 2022, Ana Consulea va lansa al treilea business, Zelateria.

Pentru mai multe informații: https://www.anaconsulea.ro / https://zexebraserie.ro/ https://zelato.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri