Școala de Valori împreună cu Banca Comercială Română, celebrează cea de-a 10-a aniversare a concursului Jungla Urbană, competiție destinată tinerilor, printr-o ediție specială, dedicată educației financiare.

Comunicat de presă

Astfel, Jungla Urbană – Money Edition, completează portofoliul Școlii de Bani pe Roți, inițiativă de educație financiară pentru tinerii de 7-14 ani lansată în 2017, prin parteneriatul Școala de Valori și Școala de Bani, proiect BCR. Aproape 60.000 de elevi din toată țara au participat la atelierele de educație financiară Flip – Școala de Bani pe Roți, de la lansarea proiectului până în prezent. Proiectul de educație financiară pentru elevi a presupus o caravană în care au avut loc atelierele fizice, lecții online, un concurs online pe modelul unui treasure hunt cu elemente de gamification și, acum, cel mai recent, o competiție fizică în 2 ediții speciale.

”Educația financiară este fundația solidă în dezvoltarea tinerilor. Cu cât tinerii înțeleg mai devreme cum funcționează sistemul economic și cum pot contribui și ei în acest univers, cu atât dezvoltarea socio-economică va găzdui valori mai sănătoase și durabile. Experiența Școlii de Bani pe Roți - FLIP ne-a demonstrat că educația financiară este bine primită de tineri, atât timp cât învățarea este făcută prin joc și prin elemente interactive. Jungla Urbană este o înglobare a tuturor elementelor din cadrul Flip: socializare, învățare, distracție, joc și dezvoltare personală”, spune Silvia Bogdan, președintele Școlii de Valori.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Asprele legi ale Educației. Elevii nu mai au voie cu telefoane mobile la ore şi să fumeze la şcoală Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Cum se desfășoară concursul Jungla Urbană

Concursul Jungla Urbană constă într-o cursă de tip ,,treasure-hunt’’ și se va întinde pe o distanță de 10 km, pe raza Municipiului Constanța și a Stațiunii Mamaia. Participanții cunosc doar punctul de start – City Park Mall Constanța, iar misiunea lor va fi să parcurgă în cel mai scurt timp traseul, trecând prin mai multe puncte de control, a căror localizare o vor afla doar descifrând indiciile, care vor avea ca temă principală banii.

Primele echipe ajunse la linia de finish se vor califica în etapa finală, care va consta în mai multe probe ce vor testa atât perspicacitatea, cât și spiritul de echipă și cunoștințele de educație financiară ale concurenților.

Pentru echipele câștigătoare, organizatorii cu sprijinul partenerilor, pun în joc următoarele 3 mari premii:

● Premiul I: 1000 lei/ pers. – 4000 lei/echipă

● Premiul al II-lea: 700 lei/ pers. – 2800 lei/ echipă

● Premiul al III-lea: 500 lei/ pers. – 2000 lei/echipă

Cum se înscriu tinerii

Tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 25 de ani care își doresc să ia parte la eveniment se pot înscrie gratuit:

● Online, completând următorul formular: https://forms.gle/BHgD4AQBXsmW9BzS9;

● Offline, la punctele mobile și la voluntarii evenimentului de pe plaja Constanța.

Termenul limită de înscrieri este 29 iulie 2021, pentru ediția din iulie, și 19 august, pentru ediția din august.

Persoanele interesate să participe în calitate de voluntari la organizarea concursului Jungla Urbană Money Edition se pot înscrie completând formularul de aici: https://forms.gle/4QQ4Wr62bkxEU2dz6 .


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri