Pampers, un brand Procter & Gamble, a creat primul scutec special conceput pentru bebelușii născuți prematuri, care cântăresc chiar și sub 800 grame, pe care îl donează încă din 2018 maternităților din România

Comunicat de presa

Numărul bebelușilor născuți prematur ajunge la nivel global, anual, la aproximativ 15.000.000, dintre care peste 17.000[i] sunt născuți pe teritoriul României. Pentru bebelușii născuți înainte de termen fiecare zi devine o luptă pentru dezvoltare și supraviețuire, având în vedere că trupul lor fragil poate cântări chiar și sub 800 de grame.

Somnul reprezintă unul dintre principalii factori care contribuie la dezvoltarea fizică și emoțională a bebelușilor născuți prematuri. De aceea dorm cam 97% din timp: să reușească să se dezvolte și să îi ajungă din urmă, la greutate, pe cei născuți la termen. Prin urmare, este crucial ca somnul lor să fie neîntrerupt. Iar pentru asta au nevoie, pe lângă un mediu care să le asigure liniște, căldură și o bună poziționare, de un scutec care să le ofere confort și care se potrivească cu trupul lor firav.

Pentru a răspunde nevoilor lor, Pampers a creat, alături de asistentele de neonatologie, scutecul Pampers Preemie Protection în mărimea P3 (mărime de 3 ori mai mică decât cea a unui scutec normal de nou-născut). Acest scutec este rezultatul a 3 ani și peste 10.000 de ore de cercetare a echipelor de experți Pampers, care au colaborat cu peste 100 de asistente de neonatologie.

Încă din 2018, Pampers s-a angajat să ofere întreg necesarul de scutece pentru bebelușii născuți prematur în maternitățile din România. Aceste scutece nu se comercializează, ele fiind folosite doar pe perioada spitalizării bebelusilor (până în momentul în care aceștia sunt în afara oricărui pericol și sunt pregătiți să fie îngrijiți de părinți acasă), având în vedere și dimensiunile lor foarte mici. Scutecele Pampers Preemie Protection au fost create în funcție de greutatea bebelușului născut prematur pentru următoarele măsuri: P1 (<2.7kg), P2 (< 1.8kg) și P3 (<800grame)”, spune Ramona Bilic, Brand Manager Pampers.

În plus, Pampers susține eforturile Asociației Unu și Unu privind educarea părinților de prematuri pentru ca, odată ajunși acasă, bebelușii să poată beneficia de un mediu adecvat unei dezvoltări sănătoase.

„Prematuritatea poate poposi în viaţa oricărei familii (practic în 1 din 10 familii, anual), te ia pe nepregătite şi îţi schimbă radical viaţa. Cred cu tărie că o bună informare a viitorilor părinţi şi a actualilor părinti cu copii prematuri şi programe pentru îmbunătăţirea calităţii actului medical sunt necesare pentru atingerea potenţialului maxim al copiilor născuţi înainte de termen.”, a menționat Corina Croitoru, fondator Asociația Unu și Unu.

Anul acesta Pampers, cu sprijinul tuturor părinților, dorește să ofere în dar bebelușilor născuți prematur, toată dragostea și susținerea de care ei au nevoie, prin cântecul de leagăn #SomnUșorMicLuptător.

Pe toată durata lunii Noiembrie, Pampers adună toate cuvintele de alint și versurile pline de emoție ale cântecelor cu care părinții își adorm copii pentru a crea primul cântec de leagăn dedicat în cinstea tuturor micilor luptători. Cântecelul va fi finalizat la începutul lunii Decembrie și postat pe rețelele de socializare, dar și în comunitățile de mămici.

Despre Pampers®

De mai bine de 50 de ani, parinți din toată lumea au încredere în Pampers să aibă grijă de bebelușii lor. În fiecare zi, mai mult de 25,000,000 de copiii din 100 de țări poartă scutecele Pampers, fiind cele mai vândute scutecele la nivel mondial. Brandul face parte din portofoliul Procter & Gamble, oferind o gamă complete de scutece și servețele umede ce oferă protecție și confort în fiecare etapă a dezvoltării bebelușului. Vizitați https://www.pampers.ro/ pentru mai multe informații și sfaturi pentru părinți.

Despre Procter & Gamble

P&G răspunde nevoilor consumatorilor din toată lumea, oferind unul dintre cele mai puternice portofolii ce include branduri de încredere precum Pampers®, Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Bounty®, Fairy®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Blend-a-Med®, Oral-B® sau Pantene®. Comunitatea P&G desfășoară operațiuni în aproximativ 70 de țări din întreaga lume. Vă rugăm să vizitați http://www.pg.com pentru cele mai recente știri şi informații suplimentare despre P&G şi brandurile sale.

Despre Asociația Unu și Unu

Asociaţia Unu şi Unu este asociaţia naţională a nou-născuţilor prematuri sau bolnavi şi îndelung spitalizaţi și a familiilor lor și este membră a EFCNI (European Foundation for the Care of Newborn Infants) încă din 2013. Misiunea Unu și Unu este de a îmbunătaţi sănătatea bebeluşilor din România prin proiecte de prevenţie, informare şi educare a societăţii civile privind naşterea înainte de termen, implementarea principiilor Family Centred Care în terapiile intensive neonatale și alinierea Standardelor naționale la nivelul Standardelor Europene de îngrijire elaborate de EFCNI, precum și oferirea de suport bebeluşilor îndelung spitalizaţi la naștere și familiilor lor în procesul de recuperare medicală ulterioară, până la vârsta de 18 ani.

Din 2015, Asociația Unu și Unu are parteneriate cu toate maternitățile de nivel II şi III din România, când a lansat ”Ghidul Bebelușului îndelung spitalizat” ( https://unusiunu.com/proiecte/ghidul-prematurului/), alături de medici și Ministerul Sănătății. Asociația contribuie la schimbarea Protocoalelor interne ale Maternităților, din 2018, prin proiectul “Pui de om în terapie” (https://unusiunu.com/pui-de-om-in-terapie/). Susține 15 familii în procesul de recuperare medicală a copilului (https://unusiunu.com/recuperare/).

Din 2017, Asociația a fost implicată în dezvoltarea Cursului de e-learning MedVET (https://unusiunu.com/medvet/, aplicație și pe website) despre comunicarea între cadre medicale și părinți cu copii cu dizabilități sau la risc, într-un proiect European, alături de universități, spitale și asociații din Belgia, Bulgaria și Turcia, curs ce se va lansa în 2020.


[i] https://www.salvaticopiii.ro/sci-ro/files/19/19f78ecc-0b34-44ec-bc26-d6e807e6324f.pdf

Foto: By Kristina Bessolova/shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri