Masa in familie contribuie la consolidarea familiei, oferind un mediu in care membrii se simt protejati si mult mai deschisi spre comunicare.

"Servitul mesei acasa, impreuna cu cei dragi, inseamna mai mult decat modul in care pregatim retetele si aranjam masa, reprezinta o adevarata experienta de familie. Mai mult, mesele in familie au o semni catie aparte intrucat reprezinta o oportunitate de a ne reconecta si comunica cu cei dragi. De aceea, odata cu noua platforma Delikat, ne-am propus sa lansam o campanie manifest, prin intermediul careia din ce in ce mai multi romani sa constientizeze importanta meselor in familie si sa se foloseasca de orice oportunitate pentru a se reuni cu familia la masa. Pentru a atrage atentia asupra contextului social actual si pentru a promova la nivelul intregii tari bene ciile meselor in familie, ne propunem sa marcam pentru romani, Ziua Nationala a Meselor in Familie.", a declarat Andreea Bobes (Category Manager Savoury & Dressings, Unilever).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri

Studiul realizat de brandul Delikat la nivel national releva o serie de aspecte importante cu privire la comportamentul si obiceiurile romanilor in ceea ce priveste masa in familie.

67% dintre romani iau mesele in familie, in ecare zi

Conform studiului, in medie, romanii iau masa in famile de 6 ori pe saptamana. Pentru cuplurile cu copii, o masa in familie este considerata un moment la care participa membrii familiei nucleu: cuplul efectiv si copilul/copiii. Parintii cuplului participa de asemenea la mesele in familie sau la intalnirile de weekend, mai ales daca locuiesc cu acestia sau daca au grija de copii.

Cei mai des intalniti participanti la mesele in familie sunt partenerii (sot/sotie, iubit/iubita) in proportie de 50%, copiii 43% si parintii 44%. O frecventa mai redusa la mesele in familie inregistreaza surorile/fratii, in proportie de 25%, socrii cu 11%, bunicii 10%, unchi/matusi 8%, nora/ginere 6%. Interesant este ca in zona urbana, la mesele in familie participa si prietenii, in proportie de 20%.

Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Alimentația copiilor, ca un parc de distracții – sfaturile prof. univ. Răzvan Cherecheș Cazul Ana Morodan mi-a amintit că ar trebui să fim mai atenți la nevoile emoționale ale copiilor, ale elevilor și ale studenților noștri

Schimbarea dinamicii societatii in uenteaza si tabloul meselor in familie. Desi in proportie redusa, la mesele in familie participa si colegi de birou/scoala (6%), veri (5%), chiar si vecini (4%).

83% dintre romani iau mesele in familie cel mai des in weekend, in timp ce 17% dintre romani iau mesele in timpul saptamanii, cel mai des

Tinerii si adultii cu varste intre 18 si 45 ani servesc mai des decat media, masa in familie, in timpul saptamanii (24% vs.17%), la fel si familiile care au copii (22% vs. 17%). Weekend-ul este in continuare dedicat meselor in familie, insa au loc mai des in zilele de duminica, decat in cele de sambata, 53% vs. 31%.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri