30 Mai 2016 publicat în Noutati 6 share-uri

Mia Wasikowska, Johnny Depp, Michael Sheen, Alan Rickman, Stephen Fry, Anne Hathaway si Sacha Baron Cohen sunt doar cateva dintre marile nume de la Hollywood care aprind imaginatia cinefililor de pretutindeni in noua ecranizare Disney „Alice Through The Looking Glass / Alice In Tara Oglinzilor”.

Comunicat de presa

Filmul „Alice Through The Looking Glass / Alice In Tara Oglinzilor” este distribuit de Forum Film Romania si a avut premiera pe 27 mai 2016, in format 3D, IMAX 3D si Dolby Atmos, varianta subtitrata.

In noul film Disney „Alice In Tara Oglinzilor”, Alice (Mia Wasikowska) se reintoarce in lumea bizara din Underland si calatoreste inapoi in timp pentru a-l salva pe Palarierul Nebun (Johnny Depp). In scena intra si Iepurele Alb (Michael Sheen), Absolem (Alan Rickman), Pisica de Cheshire (Stephen Fry) si Mirana (Anne Hathaway), dar si un personaj cu totul deosebit Timpul insusi (Sacha Baron Cohen), jumatate om, jumatate ceas.

O noua Alice, mult mai increzatoare

In rolul blandei Regine Albe – Mirana - o regasim pe Anne Hathaway, care spune despre personajul sau ca, desi e de partea binelui, situatia in care se gaseste e mult mai incalcita decat pare. „Ceea ce m-a atras teribil la acest film este faptul ca Mirana nu e deloc perfecta. Din contra, are ceva din intunecimea surorii ei, chiar daca isi reprima puternic aceasta latura”, spune actrita. Sora ei, temperamentala Regina Rosie, e interpretata de Helena Bonham Carter.

Revelatia noului film este, insa, Alice Kingsleigh, interpretata de Mia Wasikowska. De data aceasta, Alice este o tanara foarte determinata, nu doar o fetita visatoare si nonconformista. Acum, la maturitate, ea se lupta sa gaseasca acel echilibru care sa o ajute sa impace curiozitatea proprie cu asteptarea celorlalti de a se conforma vietii de adult. „Alice e un personaj minunat, e mult mai matura si stapana pe sine acum, mai ales dupa ce a revenit din lunga calatorie pe mare. E si mult mai increzatoare, dar si mai inspirata si entuziasta”, spune actrita.
Regizorul noii pelicule, James Bobin, completeaza: „Alice, asa cum a fost imaginata de Lewis Carroll, era o fata vizionara si bizara, un model feminin puternic in societatea victoriana patriarhala, un fel de femeie moderna intr-o societate demodata”.

Voci de neuitat

Alan Rickman, cunoscut publicului din seria „Harry Potter”, da voce lui Absolem, o fosta omida albastra cu o personalitate cam pompoasa, iar Stephen Fry o aduce in scena pe simandicoasa pisica de Cheshire – Chessur – o felina vicleana si pe care nu te poti baza.

Iar Michael Sheen il face auzit pe Iepurele Alb, McTwisp, un personaj extrem de preocupat de propria punctualitate.

Evident, cel mai excentric personaj este cel plasmuit de scenarista Linda Woolvertoon si intepretat de Sacha Baron Cohen: Timpul. Cu o mana umana si una mecanica, Timpul domneste peste un spatiu bizar si are control asupra Cronosferei, o sfera lucitoare care il ajuta sa se deplaseze oricand are nevoie in viitor sau in trecut.
Trailer:


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri