Pastele reprezinta un bun prilej pentru a reuni intreaga familie si pe cei dragi in jurul mesei, iar fara aroma preparatelor traditionale, gatite acasa, sarbatoarea nu are acelasi farmec. Drobul, pasca, ouale inrosite, friptura de miel sau cozonacul care aduc aminte de gusturile copilariei nu trebuie sa lipseasca de pe masa ta!

Comunicat de presa

Obiceiul de a manca miel cu ocazia Pastelui este legat de iesirea poporului evreu de sub stapanirea egiptenilor, amintind de jertfa lui Hristos. Superstitiile populare spun ca, daca intalnesti un miel pe drum in preajma zilei de Paste, vei avea noroc tot anul.

Friptura si drobul de miel se numara printre cele mai iubite mancaruri traditionale, fiind nelipsite de Paste de pe mesele romanilor.

Drob de miel - reteta

Daca vrei sa prepari un drob de casa delicios, ai nevoie de 2 kg de organe de miel (inima, ficat, rinichi, plamani), 8 oua, dintre care 4 fierte, cate o legatura de ceapa verde, usturoi verde, marar si patrunjel, sare si cateva lingurite de Vegeta, pentru un plus de savoare. Este important ca mancarea de Paste se se gateasca cu ingrediente de calitate si cu mult suflet. Mai departe, Vegeta te ajuta sa obtii aroma inconfundabila si gustul de neuitat!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște Rețetă de chec alb. Uite ce minunăție poți să faci cu albușurile rămase Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid

Fierbe organele in apa cu putina sare, timp in care poti toca marunt verdeturile. Odata fierte, da organele prin masina si amesteca-le cu verdeturile, dupa care adauga galbenusurile si albusurile batute putin si cateva lingurite de Vegeta. Aseaza compozitia omogenizata intr-o tava, pe prapur de la miel sau pe hartie de copt. Introdu oule in compozitie pe lungimea tavii, 4-5 la numar, in functie de marimea acesteia. La final, bate doua galbenusuri, toarna-le deasupra compozitiei si pune preparatul la cuptor pentru aproximativ o ora. Lasa-l la racit, iar pentru servire taie-l in felii pe un platou, alaturi de cateva bucati de branza, ardei rosu proaspat, cateva frunze de salata verde si niste rosii taiate in 4.

Reteta Pasca de Paste

Pasca este desertul traditional de Paste, foarte indragita de romani. De obicei, are forma rotunda si este impodobita cu o cruce si doua fasii de coca rasucite, intruchipand coroana de spini a lui Hristos. Dulceata aluatului semnifica implinirea sufleteasca dupa incheierea postului. Pentru o pasca cu branza dulce si stafide, gustoasa de te lingi pe degete, ai nevoie de 300 g faina, 60 ml lapte, 450 g zahar, 6 oua, 200 g unt, 25 g drojdie, coaja de lamaie si portocala, un kg branza de vaci, 2 linguri smantana, 200 g stafide, 2 pliculete zahar vanilinat si praf de sare.

NOUA INAUGURARE DIN INIMA BUCUREȘTIULUI ESTE UN CAPITOL NOU PENTRU FIECARE DIN NOI APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Pune faina intr-un bol, fa o adancitura in mijloc si adauga 2 oua, drojdia, laptele si 200 g zahar. Framanta toate ingredientele si vei obtine un aluat pe care trebuie sa il lasi sa creasca la caldura. Prepara umplutura in alt bol, in care vei pune: branza de vaci, smantana, 250 g zahar, coaja de lamaie si de portocala, un praf de sare, doua linguri de faina, zaharul vanilinat si 4 oua. Toate acestea se amesteca cu mixerul, iar la sfarsit se adauga stafidele. Aseaza foaia de aluat crescuta intr-o tava unsa cu unt. Formeaza un sul rasucit de grosimea unui deget si taie-l in doua bucati, pe care le intinzi cu sucitorul. Aseaza prima foaie in tava unsa cu unt, toarna compozitia, iar apoi acopera cu cealalta foaie, presand usor. Pune tava in cuptorul preincalzit si las-o pana cand devine rumena.

In trecut, cojile oualor folosite la prepararea aluatului de pasca se aruncau pe o apa curgatoare in Sambata Pastelui, pentru a ii anunta pe Blajini (popor mitic care vietuia sub pamant) ca se apropie cea mai mare sarbatoare a crestinilor. In traditia populara, exista credinta ca ouale consumate de Paste detin puteri miraculoase, fiind capabile sa vindece boli sau sa protejeze animalele. In dimineata primei zile de Paste, copiii trebuie sa se spele pe fata cu apa in care a stat un ou rosu si un ban de argint, ca sa fie sanatosi, curati precum argintul si rosii la fata precum oul vopsit.

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Cazul Ana Morodan mi-a amintit că ar trebui să fim mai atenți la nevoile emoționale ale copiilor, ale elevilor și ale studenților noștri Editura CUANTIC a lansat Cartea Paștelui

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri