Consecvente cu politica lor de a proteja mediul inconjurator si de a promova o atitudine responsabila fata de resursele naturale, Tetra Pak® si Danone Romania lanseaza primul produs lactat proaspat ambalat in Romania in ambalaj de carton provenind din paduri administrate responsabil (certificate FSC®).

Comunicat de presa

Organizatia FSC (Forest Stewardship Council®) se ocupa de promovarea administrarii responsabile a padurilor din punct de vedere ecologic, social si economic, pentru a conserva biodiversitatea, productivitatea padurilor si procesele ecologice. Astfel, se pune accentul si pe beneficiile sociale ale administrarii forestiere pentru ca societatea si comunitatea sa se bucure de beneficii pe termen mediu si lung, iar activitatea economica sa fie suficient de profitabila fara a genera profit in detrimentul resursei forestiere, ecosistemului sau afectand comunitatea. Prezenta acestui simbol pe ambalaje reprezinta garantia ca fibra lemnoasa folosita pentru ambalaje provine din paduri administrate responsabil si surse controlate, care sunt regenerate prin plantari sau in mod natural. La nivel global, suprafata forestiera totala certificata FSC este de 180,5 milioane de hectare, in 79 de tari. In Romania, suprafata forestiera totala certificata FSC este de 2.386.535 hectare, reprezentand cca 37% din suprafata forestiera a Romaniei (6,37 milioane de hectare).
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Danone România și PENNY invită consumatorii să colecteze ambalaje Tetra Pak în toate magazinele retailer-ului din țară O româncă a fost numită la conducerea unei renumite organizații internaționale de business pentru femei Ritualuri de Luna Nouă: activarea puterii de manifestare, atragerea dragostei și abundenței

„Suntem convinsi ca in urmatoarea perioada vom vedea si alte companii care vor alege sa ambaleze produse realizate local in ambalajele certificate FSC, cu atat mai mult cu cat politica noastra globala este sa ne asumam integral acest cost suplimentar al ambalajului certificat FSC (un ambalaj premium), fara a-l transfera clientilor nostri. In plus, acest tip de ambalaje ofera beneficii de necontestat marcilor care il folosesc si demonstreaza angajament pe termen lung fata de politicile de responsabilitate sociala; el devine un diferentiator pozitiv al produsului la raft, motivand consumatorii sa il aleaga in schimbul unui produs concurent in ambalaj necertificat”,declara Cristina Dumitru, Communications Manager Tetra Pak South Eastern Europe.

„Ne bucuram sa fim primii parteneri ai Tetra Pak in Romania care au ales ambalajul certificat FSC pentru Activia, cel mai vandut iaurt din Romania. Aceasta decizie a fost un pas firesc, in acord cu politica noastra de responsabilitate sociala si de protectie a mediului, deoarece promovam atat alimentatia echilibrata, cat si comportamentul responsabil fata de mediu. Ne bucuram sa oferim acum consumatorilor Activia de baut in ambalaj certificat FSC, dandu-le posibilitatea de a beneficia, in acelasi timp, de un produs de calitate si de a contribui activ la protejarea padurilor”, declara Cristina Popescu, Corporate Communications Manager, Danone South Eastern Europe Danone.

O plimbare cu familia în oraș poate fi un risc major pentru sănătate: 10% dintre cancerele depistate în Europa sunt asociate cu poluarea Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad

Din studiul de opinie comandat de Tetra Pak despre FSC (Forest Stewardship Council®) si ambalajele de lapte, lactate si suc cu certificare FSC (mai 2013) a reiesit ca 1 din 2 consumatori romani ar alege ambalajele de carton provenind din paduri administrate responsabil (certificate FSC). Tetra Pak si Danone vin astfel in intampinarea consumatorilor responsabili, oferindu-le acum iaurtul de baut Activia in ambalaj de carton provenind din paduri certificate FSC.

„Din 2001 plantam copaci si nu numai. Cum ne place noua, la Tasuleasa Social, sa spunem, plantam idei, plantam seminte pentru un viitor mai bun si mai responsabil. Prin proiectele noastre de educatie ecologica vrem sa schimbam mentalitati si sa le aratam celor din jur ca putem si ca trebuie, cu totii, sa facem o diferenta. Ma bucur sa vad ca pe masura ce trece timpul suntem din ce in ce mai multi pe acest drum, persoane fizice si companii. Ma bucur sa vad ca a crescut si in Romania interesul companiilor pentru paduri si modalitatile prin care isi reduc amprenta de mediu si protejeaza resursele naturale. Noi credem ca fiecare dintre noi poate contribui la schimbare, indiferent de varsta, statut social sau indiferent de localitatea unde traieste. Grija fata de mediu are mai multe aspecte si poate incepe cu plantarea unui copac, curatenie in parc, colectare selectiva sau alegerea unor ambalaje prietenoase cu mediul”, declara Alin Uhlmann-Useriu, Presedintele Asociatiei Tasuleasa Social.

Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate Campania de beneficii se extinde pentru membrii Clubului CCC

„Imi face placere sa fiu implicata in acest proiect, deoarece consider ca reinnodarea relatiei cu natura poate contribui la regasirea unui echilibru de care avem atat de mare nevoie pentru a avea acea stare de bine la care aspiram. In vartejul vietii contemporane, suntem cu totii prinsi in problemele de zi cu zi, astfel incat reintoarcerea la bucuriile simple, la ceea ce este autentic, ne ajuta foarte mult si ne ofera o alta perspectiva asupra vietii, o perspectiva detasata de angoasele cotidiene si de presiunile zilnice. Este important sa iubim natura, s-o respectam, s-o protejam, caci astfel ne respectam si ne protejam pe noi insine. Este nevoie de pasi mici si siguri pentru a restabili echilibrul cu natura si a descoperi surse de fericire poate deja uitate; iar alegerea unui ambalaj prietenos cu mediul, precum cel certficat FSC este unul din acesti posibili pasi”, spune Bogdana Bursuc, psiholog clinician Mind Institute.

A contat cine a zbierat mai tare 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline Sunt adorabile, nu ai cum să le reziști: Împletituri decorative minunate pentru ouăle de Paști!

Eforturile Tetra Pak de promovare a beneficiilor ambalajelor certificate FSC si a deciziei responsabile de consum fac parte din strategia globala de comunicare despre mediu si resurse regenerabile. Strategia 2020 adoptata de companie la nivel global, in 2011, include trei piloni principali: reciclarea, dezvoltarea de produse sustenabile (inclusiv certificarea FSC) si reducerea amprentei de carbon. Cresterea nivelului de cunoastere despre FSC si a preferintei catre ambalajele certificate FSC sunt parte din pilonul Dezvoltarea de produse sustenabile, adica ambalaje din resurse 100% regenerabile pana in 2020.Tetra Top, ambalajul iaurtului de baut Activia, devine astfel primul ambalaj al companiei Tetra Pak cu certificare FSC ales de un producator de alimente din Romania.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri