In ceea ce priveste moda, noul sezon este caracterizat nu de renuntarea la ideile vechi, ci de o potentare a trendurilor din 2010; acestea sunt preluate si mai apoi prelucrate si cizelate, pentru o reconceptualizare a calitatii, a frumosului vestimentar.

Vesti bune pentru feminitate! Raze de soare, culori, materiale vaporoase... voluptoase. Cu gandul la caldura soarelui, vrem sa facem o trecere in revista a tendintelor in vestimentatia sezonului primavara/vara 2011.

  • Dantela

Dantela - un simbol al feminitatii, al sexualitatii uneori, al bunului-gust bourjois - ne va incanta privirile in acest sezon cald. De altfel, dantela este un motiv care traieste in colectiile designerilor, inca din sezonul toamna/iarna 2010. Dantela place enorm, datorita semnificatiilor pe care le poarta si datorita frumusetii sale. Marea provocare ce va asteapta va fi probabil, modul in care veti reusi sa va detasati de mase, purtand acest element nobil, in moduri cat mai speciale.

In categoria dantelei o vom include si pe cea executata manual - crosetaturi si macrameuri sau broderii facute cu acul. Aceasta lucratura extrem de valoroasa, revine in tendinte, nu pentru a ne aminti de vremea bunicii, ci pentru a ne vorbi despre meticulozitatea ce are puterea de a transforma simplitatea.
 

  • Transparente

Vestimentatia cu transparente este un trend mostenit din 2010 si nu puteam sa renuntam asa de repede la el, fiindca se potriveste atat de bine verii; ideea dantelei este considerata in acelasi timp, un fel de reinterpretare a utilizarii materialelor transparente in creatia de moda. Nu ne-am plictisit de misterul voalat. Multe femei iubesc straveziul si il poarta in fel si chip, demonstrand ca aceste haine nu ar trebui sa denote neaparat, sexualitate, ba mai degraba romantism, finete si delicatete. Transparentele pot fi purtate in o mie de feluri. Va ofera posibilitatea drapajelor, a suprapunerilor si a jocului de culori diafane.

 

  • Maxi

Ne-am indragostit de ideea de maxi, inca de anul trecut si nu, nu vrem sa renuntam la ea! Maxi inseamna o deturnare a fustei mini jucause. Jucause si adolescentine.

Acum vrem sa fim femei si parca, mult-iubita rochie lunga de vara, dezvaluie mai mult decat acopera. Boema rochie maxi ne ajuta sa ne dezvaluim adevarata gratie si feminitate. Ba mai mult, rochia maxi este poate, unul dintre cele mai potrivite elemente vestimentare care se pot plia unei zile calduroase de vara... Iar optiunile pentru o rochie lunga ideala au devenit aproape infinite: materiale moi, fluide, delicate; culori, imprimeuri variate - florale sau animal-print, grafisme sau printuri etnice si cum spuneam, dantele si tot felul de alte broderii si crosetaturi, adaugate.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri