6 Iunie 2023 publicat în Moda 2 share-uri

Rochia este o piesă vestimentară esenţială. Aceasta este un simbol al eleganţei, feminităţii şi bunului gust, însă acesta nu este singurul ei avantaj. O rochie se poate asorta uşor, într-o mulţime de feluri, deseori indiferent de anotimp.

Poţi purta o rochie midi cu mâneca scurtă pe timpul verii, dar şi pe timpul iernii dacă adaugi un cardigan şi o pereche de dresuri ţinutei. De asemenea, există rochii ce se pot purta atât în combinaţii sport, cu adidaşi, cât şi în combinaţii elegante, cu tocuri.

Iată 7 tipuri de rochii uşor de asortat care merită un loc în garderoba ta:

Rochia neagră

Rochia neagră este una dintre cele mai versatile piese vestimentare. De ce trebuie neapărat să ai un astfel de model în garderoba ta? Deoarece rochia neagră te poate scoate dintr-o mulţime de încurcături, în special atunci când nu ştii cu ce să te îmbraci.

Cum alegi cel mai potrivit model? Ei bine, fie că este vorba despre o rochie scurtă neagră sau de un model midi sau maxi, este esenţial să optezi pentru un croi clasic. Rochia neagră din garderoba ta ar trebui să îţi flateze silueta, dar şi să se preteze pentru mai multe ocazii, în funcţie de accesorizare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tinerețe înseamnă fluiditate - iar pentru piele, tinerețe înseamnă acid hialuronic! Împreună în arte și simțiri Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Dacă nu vrei să dai greş indiferent de ocazie, alege un model din stofă de calitate, midi, cu mâneca scurtă sau trei sferturi. Nu opta pentru un croi foarte mulat sau foarte larg, ci mai degrabă pentru unul care să îţi pună discret silueta în valoare.

Rochia de piele

Dacă îţi doreşti o rochie chic pe care să o poţi purta la birou, la shopping sau atunci când ieşi în oraş, rochia de piele este o super alegere. Alege un model midi sau mini, din piele groasă, care nu se deteriorează uşor. Poart-o cu pantofi stiletto, balerini sau mocasini. De asemenea, o rochie de piele se poate asorta uşor cu cămăşi, geci de blugi sau geci de piele.

Rochia cu model floral

Modelele florale inspiră feminitate şi delicateţe, de aceea este o idee bună să ai o rochie cu un astfel de imprimeu în dulap. Poţi opta pentru o rochiţă de vară cu model floral, în tonuri de alb, roz, portocaliu sau roşu. Aceasta se va asorta uşor cu sandale în nuanţe uni, de toate felurile, dar şi cu poşete diverse, dacă optezi pentru o lungime medie şi o stofă opacă.

Cum să alegi componente pentru baia ta Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos „Georgian Legend” – un spectacol uluitor de dans, muzică și coregrafie pe 21 aprilie la Sala Palatului

Pentru un model care să se potrivească oricărui anotimp, alege o rochie cu imprimeu floral din stofa groasă, în culori ceva mai închise. O vei putea purta atât în serile răcoroase de vară, cât şi iarna.

Rochia lungă de vară

Rochia maxi de vară este perfectă pentru zilele în care îţi doreşti un outfit simplu, feminin şi confortabil. Ca să poţi alcătui uşor orice fel de ţinute, alege o rochie maxi din material subţire, perfect pentru vară, în nuanţe uni. O rochie maxi albă, bej, olive sau roz prăfuit este ideală pentru ţinute de zi. O poţi accesoriza cu sandale cu platformă, sandale gladiator, balerini sau pantofi sport.

Rochia de ocazie

Trebuie să ai în garderoba ta cel puţin o rochie de ocazie, însă este de preferat să optezi pentru două sau trei modele. Vestea bună este că găseşti rochii elegante ieftine, din materiale calitative, atât în magazinele de profil, cât şi online. Rochiile elegante ieftine sunt cea mai bună alegere dacă nu îţi doreşti să investeşti sume mari de bani în piese vestimentare pe care le vei purta doar de câteva ori în decursul a câţiva ani.

7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline 7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită

Dacă îţi doreşti modele clasice, cauta rochii ieftine ieftine în nuanţe uşor de asortat, precum negru, gri, argintiu sau roşu.

Atunci când alegi rochii elegante ieftine, nu uita să verifici materialul din care este făcută rochia. Acesta nu trebuie să fie foarte subţire şi nici transparent dacă vrei un look fără cusur.

Rochia din denim

Denimul este un material uşor de asortat, care nu se demodează şi perfect pentru orice anotimp. Include în garderoba ta şi o rochie din denim pe care să o asortezi cu pantofi sport, balerini, pantofi cu toc sau sandale. Dacă vrei să pui accent pe un material de calitate, atunci alege un denim gros, albastru sau negru.

Rochia tip cămaşă

Cămaşa este o piesă esenţială în orice garderobă, iar astăzi aceasta poate lua foarte uşor forma unei rochii. Rochia tip cămaşă se poate purta la birou, la shopping, în oraş, la facultate sau în vacanţă. Optează pentru un model midi sau maxi, opac, cu mânecă lungă, în nuanţe uni, ca să îl poţi asorta uşor cu numeroase alte piese.

Îngrijirea și igiena pielii fragile a bebelușului: 7 obiceiuri de evitat Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Endometrioza - boala pentru care diagnosticarea corectă poate să dureze chiar si 7-12 ani

Inspiră-te din ideile de mai sus pentru a integra în garderoba ta rochii uşor de purtat, care se asortează uşor şi nu ies din trend. Printre modelele clasice de rochii care nu trebuie să îţi lipsească se număra rochia neagră, rochia de ocazie, dar şi un model de vară, cu sau fără imprimeu floral.

Sursa foto: Photo by Amanda Canas on Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri