27 Decembrie 2011 publicat în Lifestyle 31 share-uri

Judith Blackmore sustine ca in general jucariile pentru fetite sunt asociate cu atractivitatea fizica, hranire, abilitati domestic pe cand jucariile pentru baieti sunt vazute ca fiind violente, competitive si oarecum periculoase.

Comunicat de presa

Odata cu venirea sarbatorilor de iarna, parintii cauta acele jucarii care sa fie pe placul celor mici. Dar, ce este de fapt o jucarie educationala? Este acea jucarie care ii ajuta sa achizitioneze noi cunostinte, sa isi formeze abilitati, sa isi valorifice timpul liber, sa isi dezvolte competente de viata. Intr-un interviu acordat Asociatiei Nationale pentru Educarea copiilor (NAYEC) din S.U.A, Judith Elaine Blackmore, profesor de psihologie, explica avantajele jucariilor care nu promoveaza diferenta dintre genuri.

In urma cercetarii "Sex-appropriate toy preference and the ability to conceptualize toys as sex-role related", profesorul Blackmore a identificat mai mult de 100 jucarii des utilizate de publicul larg, clasificandu-le in functie de asocierea lor cu activitati tipic masculine, feminine sau nebiasate de gen. In general, jucariile tipic masculine sunt legate de agresiune sau batai (soldati, luptatori, pistoale, etc.) iar jucariile asociate fetelor sunt cele relationate cu aspectul fizic (papusi Barbie, accesorii, costume de balerine/printese, cosmetic, bijuterii, etc.).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Împreună în arte și simțiri Teribila varsta de 2 ani – ce trebuie sa stii Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit 

Judith Blackmore sustine ca in general jucariile pentru fetite sunt asociate cu atractivitatea fizica, hranire, abilitati domestic pe cand jucariile pentru baieti sunt vazute ca fiind violente, competitive si oarecum periculoase.

Jucariile cu un grad educational mare si care dezvolta direct abilitatile fizice, cognitive, artistice ale copiilor sunt acele jucarii neuter, nebiasate de gen. Dimpotriva, jucariile asociate cu un anumit gen ar putea incuraja atribute pe care dvs. nu va doriti sa le cultivati. In privinta fetelor, jucariile care promoveaza importanta atractivitatii si aspectului fizic ar putea induce mesajul ca aparentele sunt cele mai importante. In ceea ce priveste baietii, accentuarea caracteristicilor precum violenta si agresivitate ar putea fi mai putin dezirabile pe termen lung.

Daca parintii, educatorii si profesorii doresc dezvoltarea academica, muzicala, artistica, cognitiva si fizica a copiilor, este mai probabil ca jucariile care nu sunt specific pentru un anumit gen sa faca acest lucru, declara Judith Blackmore, psiholog.

România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Sarbatorile ne indeamna sa recunoastem ajutorul, iubirea, respectul si recunostinta ce o purtam pentru persoanele importante din jurul nostru. Jucarii Educationale va indeamna sa valorificati aceste sentimente oferind cadouri istete si utile copiilor, parintilor, sefilor si prietenilor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri