27 Decembrie 2011 publicat în Lifestyle 31 share-uri

Judith Blackmore sustine ca in general jucariile pentru fetite sunt asociate cu atractivitatea fizica, hranire, abilitati domestic pe cand jucariile pentru baieti sunt vazute ca fiind violente, competitive si oarecum periculoase.

Comunicat de presa

Odata cu venirea sarbatorilor de iarna, parintii cauta acele jucarii care sa fie pe placul celor mici. Dar, ce este de fapt o jucarie educationala? Este acea jucarie care ii ajuta sa achizitioneze noi cunostinte, sa isi formeze abilitati, sa isi valorifice timpul liber, sa isi dezvolte competente de viata. Intr-un interviu acordat Asociatiei Nationale pentru Educarea copiilor (NAYEC) din S.U.A, Judith Elaine Blackmore, profesor de psihologie, explica avantajele jucariilor care nu promoveaza diferenta dintre genuri.

In urma cercetarii "Sex-appropriate toy preference and the ability to conceptualize toys as sex-role related", profesorul Blackmore a identificat mai mult de 100 jucarii des utilizate de publicul larg, clasificandu-le in functie de asocierea lor cu activitati tipic masculine, feminine sau nebiasate de gen. In general, jucariile tipic masculine sunt legate de agresiune sau batai (soldati, luptatori, pistoale, etc.) iar jucariile asociate fetelor sunt cele relationate cu aspectul fizic (papusi Barbie, accesorii, costume de balerine/printese, cosmetic, bijuterii, etc.).

Kudika Tarot

Judith Blackmore sustine ca in general jucariile pentru fetite sunt asociate cu atractivitatea fizica, hranire, abilitati domestic pe cand jucariile pentru baieti sunt vazute ca fiind violente, competitive si oarecum periculoase.

Jucariile cu un grad educational mare si care dezvolta direct abilitatile fizice, cognitive, artistice ale copiilor sunt acele jucarii neuter, nebiasate de gen. Dimpotriva, jucariile asociate cu un anumit gen ar putea incuraja atribute pe care dvs. nu va doriti sa le cultivati. In privinta fetelor, jucariile care promoveaza importanta atractivitatii si aspectului fizic ar putea induce mesajul ca aparentele sunt cele mai importante. In ceea ce priveste baietii, accentuarea caracteristicilor precum violenta si agresivitate ar putea fi mai putin dezirabile pe termen lung.

Daca parintii, educatorii si profesorii doresc dezvoltarea academica, muzicala, artistica, cognitiva si fizica a copiilor, este mai probabil ca jucariile care nu sunt specific pentru un anumit gen sa faca acest lucru, declara Judith Blackmore, psiholog.

Citeste si:
Jucării educative pe care să le oferi în dar copiilor de Crăciun
Jucării educative pe care să...

Sarbatorile ne indeamna sa recunoastem ajutorul, iubirea, respectul si recunostinta ce o purtam pentru persoanele importante din jurul nostru. Jucarii Educationale va indeamna sa valorificati aceste sentimente oferind cadouri istete si utile copiilor, parintilor, sefilor si prietenilor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri