Exista un stil vestimentar adecvat fiecarui tip de silueta feminina si cateva imperative ale modei pe care fiecare silueta in parte le impune.
Cand ne referim la silueta ne referim la corpul nostru asa cum este el: suplu, subtire, putin cam plinut, un pic neimplinit in viziunea noastra, frumos proportionat, atletic sau inalt. Cu toate suspinam dupa un corp perfect proportionat, dupa o silueta care sa semene celor pe care le vedem defiland pe marile pasarele de moda. Felul in care aratam este extrem de important deoarece un corp frumos ne da incredere in noi insene si in capacitatile noastre feminine de seductie. Daca ne simtim atragatoare, cu siguranta ca vom si fi.

Si mai mult ca sigur ca in general felul in care aratam nu ne va multumi niciodata. Intotdeauna va exista ceva de corectat din aspectul fizic, intotdeauna va exista ceva care nu ne place la noi si pe care am dori sa-l schimbam daca este posibil. Inainte de toate ar trebui sa invatam sa ne “cunoastem” silueta. Ar trebui sa invatam sa ne punem in valoare aspectele frumoase ale corpului nostru si sa le punem in umbra pe cele care nu ne multumesc. Exista un stil vestimentar adecvat fiecarui tip de silueta feminina si cateva imperative ale modei pe care fiecare silueta in parte le impune. Iata cateva sfaturi despre tinutele vestimentare care ne pot scoate in evidenta intr-un mod placut silueta cu care am fost inzestrate.

Silueta inalta si subtire

Acest tip de silueta reprezinta prototipul feminitatii cautat de marii creatori de moda in ultimii ani: suplete, picioare lungi si multa gratie. Este silueta star a multor colectii de moda. Daca hainele pentru o astfel de silueta sunt alese cu bun gust si pun in valoare personalitatea respective .... ei bine, acesta silueta poate arata senzational. Acesta silueta este avantajata de blugii mulati, de rochiile ce urmeaza linia taliei sau de imprimeurile feminine. Se stie insa ca si o astfel de silueta poate deveni dezagreabila daca nu este evidentiata in mod corect. Senzatia de inaltime exagerata trebuie temperata fie prin culoare, fie prin linia croielii. Din garderoba femeilor ce sunt posesoarele unei astfel de siluete nu trebuie sa lipseasca piese vestimentare precum blugii mulati, pantalonii stramti, rochiile mulate, piesele in dungi orizontale, ghetutele cu toc mediu sau inalt (in functie de inaltimea persoanei), balerinii, cordoanele pe talie sau perdesiile in linii drepte si clasice.

Culorile tari, vii avantajeaza acest tip de silueta. Fustele plisate, fustele de lungime medie sau cele pana in pamant, fustele cadrilate, jachetele intr-o singura culoare, costumele deux-piece in nuante diferite, reverele mari, buzunarele aplicate, puloverele lungi si pline, mantourile din lana, rochiile din materiale vaporoase si usoare, trenciurile cu cat mai multe aplicatii sunt recomandate a fi purtate pentru o astfel de silueta. De asemenea, nu trebuie sa uitam nici de rochiile cu cordoane pe talie, de imprimeurile cu motive mari, de rochiile cu maneci gogosar sau cu volane. Cizmele cu tocul inalt, incaltamintea joasa, ciorapii fantezie, palariile micute sau gentile extralarge pot constitui si ele o alegere potrivita pentru silueta inalta si subtire.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri