19 Septembrie 2011 publicat în Lifestyle 2 share-uri

Teoria sincronicitatii este o teorie ce apartine lui Carl Jung. Sincronicitatea face referire la acele momente, in care, realitatea noastra interioara se ciocneste, in mod subiectiv, de evenimente care vin s-o confirme, sau, dimpotriva, s-o infirme.
Sa va dau un exemplu...

Exista un anumit numar care te urmareste peste tot, ca un ”semnal” transmis de destin –il regasesti in numarul apartamentului, al strazii, al unei fise de inregistrare. Prezenta lui te bantuie peste tot, ca si cum, destinul vrea cu orice pret sa-ti vorbeasca. Sau,un alt exemplu...esti in masina si fredonezi o melodie; apesi butonul radioului si brusc, aceeasi melodie invadeaza spatiul fonic al masinii. Coincidenta? Mesager al destinului sau constructie mentala complexa supusa unor influente mai putin cunoscute?

Matematicianul Warren Weaver, in cartea sa, Lady Luck: Teoria probabilitatilor, relateaza o poveste absolut fascinanta. Povestea a aparut initial in revista Life. Weaver scrie:

Absolut toti cei cincisprezece membrii ai unui cor bisericesc din Beatrice, Nebraska, au intarziat la ora de practica, in seara zilei de 1 martie 1950. Familia unui diplomat a intarziat pentru ca rochia fiicei fusese arsa cu fierul de calcat; o fata a asteptat pentru a termina o problema de geometrie; unul nu a putut porni masina, alte doua persoane au zabovit ca sa auda pana la sfarsit un program de radio, deosebit de interesant; o mama si fiica ei au intarziat, deoarece mama nu a indraznit sa-si trezeasca fata si tot asa...

Motivele par destul de obisnuite. Totusi, au existat zece motive separate, fara nicio increngatura intre ele, pentru intarzierea celor cincisprezece persoane. Cu siguranta, au fost cei mai norocosi intarziati. La ora 7:25 pm cladirea bisericii a fost distrusa intr-o explozie. Membrii corului, au marturisit pentru Life, faptul ca, intarzierea lor a fost "un act al lui Dumnezeu." In urma unor calcule, Weaver a dat un verdict ametitor: sansele ca un astfel de eveniment sa se desfasoare sub semnul atator coincidente sunt infime- una la un milion.”

Revista poate fi gasita in toate centrele INMEDIO din tara, in magazinele MIC.RO, in centrele Adevarul Holding si in centrele de distributie Tutun si Ziare  Va puteti abona la revista pentru 6 luni sau 12 luni, iar detalii despre abonament  puteti gasi pe blogul autoarei, Alina Neagu: despreparanormal.blogspot.com

Foto fr si main: By Nicoleta Ionescu /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri