In povestile copiilor de astazi, balaurii si capcaunii nu mai sunt personajele negative. Astazi, pericolele sunt cat se poate de reale iar ei le transpun imaginar. Rebeca, o fetita de 10 ani, a scris pentru Garbo.ro o poveste despre Willma, vrajitoarea de pe internet. Amuzati-va si in acelasi timp folositi povestioara in scop didactic, pentru copiii vostri!

Wilma, o vrajitoare de cincisprezece ani, este sireata si locuieste in orasul vrajitoarelor cu mama ei, care este vrajitoare de asemenea. Povestea Wilmei incepe intr-o zi de luni cand ea trebuia sa se duca la scoala!

– Dar, mama… Ma simt groaznic. Nu pot sa merg la scoala. Intelege-ma!

– Ohhhh, draga mea. Te inteleg perfect! Azi stai acasa cat timp sunt eu la serviciu.

– Serios? Nici Wilmei nu-i venea sa creada ce a zis mama ei.

– Da! Dar sa nu stai pe mail, twitter sau facebook cand sunt eu plecata ca ti se poate sa ti se intample ceva rau…

– Da, mama. Asa o sa fac. Atunci cand mama Wilmei a auzit acestea si- a luat matura si a plecat la serviciu linistita! Dar dupa ce Wilma a auzit usa de la intrare inchizandu-se a fugit drept la calculator si s-a gandit : "Mail. Alegere buna. Twitter. Alegere si mai buna. Facebook ... Cea mai buna alegere! Ce sa aleg? Aaa… Gata. STIUUU. Merg pe toate deodata! Daaaaaaa".

Prima oara Wilma a scris un mail. ID-ul ei era Wilmavrajitoarea.com. Parola era aceeasi ca ID-ul ei deoarece Wilma uita foarte rapid si nu putea sa retina doua lucruri deodata. A doua oara a scrisTwitter parola: Wilmvrajitoare.com . Si a treia oara Facebook, parola: "Care imi era parola… ca am uitat-o? Hmmmmmmmm.. Aa, da: Wilmavrajitoarea.com. Vad ca am un mesaj nou. Ia sa il deschid…. Ohhh, e de la o fata numita Hary! Scrie aici ca are cincisprezece ani (ca mine!), locuieste in orasul vrajitoarelor si e sireata. Pare ideala pentru a fi prietena mea! Totusi… nu o cunosc.. Dar pare ca ne stim de cand eram mici. Cred ca o voi adauga ca prietena". Si o adauga!!!

Wilma nu facuse un lucru bun deoarece nu o cunostea pe Hary. Dar nici nu i-a pasat si a inceput sa ii scrie:

– Buna, Hary. Stii… si eu locuiesc in orasul vajitoarelor ca tine!

– Buna, Wilma. E asa de tare ca locuim in acelasi oras. Vroiam dar sa te intreb pe ce strada locuiesti?

– Aa. Eu locuiesc pe strada Wilmavrajitoarea.com, prima casa de pe strada.

– Acum ca mi-ai zis, o sa vin acasa la tine. Muhahahahahaha!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri