In povestile copiilor de astazi, balaurii si capcaunii nu mai sunt personajele negative. Astazi, pericolele sunt cat se poate de reale iar ei le transpun imaginar. Rebeca, o fetita de 10 ani, a scris pentru Garbo.ro o poveste despre Willma, vrajitoarea de pe internet. Amuzati-va si in acelasi timp folositi povestioara in scop didactic, pentru copiii vostri!

Wilma, o vrajitoare de cincisprezece ani, este sireata si locuieste in orasul vrajitoarelor cu mama ei, care este vrajitoare de asemenea. Povestea Wilmei incepe intr-o zi de luni cand ea trebuia sa se duca la scoala!

– Dar, mama… Ma simt groaznic. Nu pot sa merg la scoala. Intelege-ma!

– Ohhhh, draga mea. Te inteleg perfect! Azi stai acasa cat timp sunt eu la serviciu.

– Serios? Nici Wilmei nu-i venea sa creada ce a zis mama ei.

– Da! Dar sa nu stai pe mail, twitter sau facebook cand sunt eu plecata ca ti se poate sa ti se intample ceva rau…

– Da, mama. Asa o sa fac. Atunci cand mama Wilmei a auzit acestea si- a luat matura si a plecat la serviciu linistita! Dar dupa ce Wilma a auzit usa de la intrare inchizandu-se a fugit drept la calculator si s-a gandit : "Mail. Alegere buna. Twitter. Alegere si mai buna. Facebook ... Cea mai buna alegere! Ce sa aleg? Aaa… Gata. STIUUU. Merg pe toate deodata! Daaaaaaa".

Prima oara Wilma a scris un mail. ID-ul ei era Wilmavrajitoarea.com. Parola era aceeasi ca ID-ul ei deoarece Wilma uita foarte rapid si nu putea sa retina doua lucruri deodata. A doua oara a scrisTwitter parola: Wilmvrajitoare.com . Si a treia oara Facebook, parola: "Care imi era parola… ca am uitat-o? Hmmmmmmmm.. Aa, da: Wilmavrajitoarea.com. Vad ca am un mesaj nou. Ia sa il deschid…. Ohhh, e de la o fata numita Hary! Scrie aici ca are cincisprezece ani (ca mine!), locuieste in orasul vrajitoarelor si e sireata. Pare ideala pentru a fi prietena mea! Totusi… nu o cunosc.. Dar pare ca ne stim de cand eram mici. Cred ca o voi adauga ca prietena". Si o adauga!!!

Wilma nu facuse un lucru bun deoarece nu o cunostea pe Hary. Dar nici nu i-a pasat si a inceput sa ii scrie:

– Buna, Hary. Stii… si eu locuiesc in orasul vajitoarelor ca tine!

– Buna, Wilma. E asa de tare ca locuim in acelasi oras. Vroiam dar sa te intreb pe ce strada locuiesti?

– Aa. Eu locuiesc pe strada Wilmavrajitoarea.com, prima casa de pe strada.

– Acum ca mi-ai zis, o sa vin acasa la tine. Muhahahahahaha!


Vizionare placuta

Iti plac articolele Garbo?
Sigur o sa iti placa si pagina noastra de Facebook :)
Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Vrajitoarea de pe Facebook.