24 Decembrie 2007 publicat în Lifestyle 3 share-uri

Traditia spune ca pomul de Craciun se impodobeste in seara de 24 spre 25 decembrie, adica in ajunul Craciunului.
Semnificatiile si simbolurile bradului de Craciun
Ne-am obisnuit ca in fiecare an san e impodobim bradul de Craciun cu tot felul de ornamente care mai de care mai haioase si mai sclipitoare. Craciunul este sarbatoarea cadourilor, a pacii si a linistii sufletesti. Fiecare dintre noi are un stil personal de a-si orna pomul de Craciun, dar nu toti cunoastem semnificatiile si simbolurile ornamentelor de Craciun.
Beculete colorate, beteala, confetii, bomboane, nuci, instalatii luminoase atarna pe ramurile pomului dandu-ne un sentiment de bucurie si implinire. Pe langa aceste decoratiuni exista unele ale caror simboluri ne fac sa acordam o mai mare importanta decorarii casei si bradului de Craciun.
Vestita coronita de craciun, ornament originar din Europa, agatata pe usile caselor, simbolizeaza sanatate si noroc. Forma circulara simbolizeaza natura vesnica a dragostei care nu piere niciodata. Ea poate fi ornata cu fundite, globulete sau conuri de brad vopsite in argintiu si in auriu.
Varfurile bradului de Craciun in forma de stea simbolizeaza noroc si realizarea tuturor visurilor. Steaua are o semnificatie religioasa, amintind de cea care a aparut pe cer la nasterea lui Isus.
Vascul este planta cu cea mai veche traditie in srbatorile iernii. Vascul este folosit in ornarea casei avand puteri tamaduitoare. La unele popoare simbolizeaza pace si armonie. Sarutul sub vasc adduce armonie si intelegere si face mai puternica iubirea din cuplu.
Inainte de a incepe numaratoarea inverse in asteptarea Craciunului si totodata a Mosului, impodobiti-va pomul si casa cu ornamente pline de simboluri. “ Fiti cuminti si ascultatori” si veti gasi sub bradul de Craciun ceea ce va doriti.

Autor:
Maria Lecu
Institut: Clinica TerapiaM
Sursa: PsihoLifie.ro
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ PROGRAMUL TOMMY HILFIGER METAVERSE FASHION WEEK SĂRBĂTOREȘTE EXPRIMAREA DE SINE LA NIVEL DIGITAL FOREO lansează un nou brand anti-îmbătrânire

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri