In Japonia se crede ca grupa sanguina a unui om (sau ketsu eki) ii poate indica acestuia personalitatea, caracterul si compatibilitatea cu cei din jurul sau.

Oamenii de tipul B sunt sunt firi curioase si interesate sa descopere aproape orice. Partea negativa a acestui aspect este ca au tendinta sa aiba prea multe interese si hobby-uri de care se entuziasmeaza foarte repede si pe care le lasa apoi balta foarte usor. Totusi, isi dau seama ce este important pentru ei si care le sunt persoanele cu adevarat dragi. Atunci cand fac acest lucru, devin foarte interesati si protectivi. Persoanele B exceleaza in orice domeniu (daca le place), dar tind sa se inchida in propria lor lume, sa se lase duse de val si sa neglijeze aspecte majore ale vietii. Sunt mereu zambarete si pline de entuziasm, insa se crede despre ele ca in interior au framantari pe care nu le scot niciodata la suprafata. Nu le place in mod deosebit sa fie inconjurate de multi oameni.

Compatibili cu B si AB.

Profesii potrivite: bucatar, hairstylist, militar, jurnalist, om de televiziune

Oameni B faimosi: Luciano Pavarotti, Jack Nicholson, Mia Farrow, Paul McCartney, Leonardo DiCaprio

Tipul AB – Umanistul (10% din populatia Japoniei)

Trasaturi pozitive: rational, empatic, organizat, linistit
Trasaturi negative: critic, indecis, distant

Deloc surprinzator, oamenii AB poseda atat trasaturile oamenilor A, cat si pe cele ale persoanelor cu grupa de sange B. Se spune despre ei ca au o sensibilitate foarte delicata. Sunt deschisi sa inteleaga sentimentele celor din jur si de aceea nu vor rani pe nimeni niciodata. Pe de alta parte, sunt stricti cu propria persoana, dar si cu cei care le sunt foarte dragi (pentru ca vor ca ei sa fie perfecti). Oamenii AB sunt deci o fire duala si se comporta intr-un anumit fel cu cei din “exterior” si intr-un altul cu persoanele din “interior”. Adesea devin sentimentali si au tendinta sa gandeasca prea profund lucrurile. Au o multime de prieteni, dar simt de multe ori nevoia sa stea singuri si sa cugete.

Compatibili cu O si AB.

Profesii potrivite: barman, avocat, profesor, asistent social

Oameni AB faimosi: Mao Zedong, Marilyn Monroe, Mick Jagger, Thomas Edison, Jackie Chan

Tipul O – Razboinicul (30% din populatia Japoniei)

Trasaturi pozitive: sociabil, increzator in sine, ambitios, pasional
Trasaturi negative: arogant, insensibil, gelos

Oamenii O sunt sufletul grupului din care fac parte, creand legaturi de comunicare armonioase intre membrii acestuia. Sunt marinimosi, benevolenti si au tendinta sa cheltuie foarte multi bani pentru a-i bucura pe ceilalti cu mici cadouri. In general, ei sunt placuti de toata lumea. Totusi, in mod surprinzator, au o latura puternica si incapatanata si tind sa aiba opinii proprii pe care nu le vor impartasi niciodata cu ceilalti. Pe de alta parte, sunt flexibili, adaptabili si accepta usor oameni noi. Persoanele O sunt usor influentabile de catre grupul de prieteni si mass-media. Sunt lideri innascuti.

Compatibili cu toate grupele sanguine.

Profesii potrivite: bancher, politician, broker, atlet

Oameni O faimosi: Ronald Reagan, Regina Elisabeta, John Lennon, Al Capone, Elvis Presley


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri