Publicatiile americane saluta aparitia editoriala recenta, a unei carti de stiinta despre sarut, scrisa de catre o tanara femeie cercetatoare - Sheril Kirshenbaum, de la Universitatea Austin din Texas. Cartea se numeste 'The Science of Kissing: What Our Lips Are Telling Us' (Stiinta sarutului: Ce ne spun buzele despre noi).

• S-a schimbat mult sarutul de-a lungul timpului? Sunt unele stiluri de sarut, acum, la moda?

Imi place povestea asta a sarutului frantuzesc. Atunci cand americanii calatoreau in Europa, se intorceau cu ideea asta ca frantuzoaicele sunt mult mai afectuoase. Se spunea: “In Franta, gaseste-ti o fata si te saruta!”, ceea ce a evoluat in: “Saruta-te frantuzeste!”. Dar in Franta, ei numesc asa acest tip de sarut, ei ii spun “sarut cu limba” sau “sarut de suflet”, fiindca se presupune ca trebuie sa simti cum doua suflete se contopesc.

• Ce se intampla din punct de vedere fiziologic atunci cand ne sarutam?

Foarte multe. Dar depinde despre ce fel de sarut este vorba, desigur. Daca vorbim despre un sarut bun, ne creste pulsul, ni se dilata pleoapele, iar acesta este probabil motivul pentru care inchidem ochii in timp ce ne sarutam. De asemenea, se inregistreaza o crestere a nivelului de dopamine, substanta care este responsabila pentru senzatia aceea de “abia astept sa fiu cu tine”. Dopamina este stimulata si de anumite droguri cum este cocaina; dar sarutul este un drog natural. Atunci cand visam foarte mult la o persoana, pentru ca mai apoi sa reusim sa o avem langa noi, dopamina intra in actiune.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Serotonina cauzeaza sentimente obsesive pentru cineva. Este acelasi neuro-transmitator care are legatura cu perturbarile obsesiv compulsive de care sufera unii oameni. Seamana putin cu simptomele indragostitului. Tuturor ne place sa vorbim despre sex, dar sarutul este probabil, cea mai intima activitate in care ne putem implica alaturi de cineva. Uitati-va la istoria prostitutiei – prostituatele nu isi saruta clientii fiindca nu vor sa se implice emotional.

• Barbatii si femeile percep sarutul in moduri foarte diferite

Exista o adanca separare de gen in privinta felului in care femeile si barbatii percep sarutul. In urma unui studiu am descoperit ca exista niste paternuri foarte puternice: Femeile se plang de “prea multa limba” in timp ce barbatii spun: “Imi plac saruturile umede, cu multa saliva!”. In acelasi timp, barbatii sunt de obicei gata sa treaca la sex, fara sarutari prealabile, in timp ce putine femei sunt dispuse sa faca acelasi lucru. Femeile pun mai mult pret pe respiratia si aspectul dintilor unei persoane. Spre deosebire de femei, barbatii au tendinta sa spuna ca vor continua o relatie abia inceputa, doar fiindca acel cineva saruta bine.

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri