Daca in aceasta zi de sarbatoare infloresc perii si merii, o toamna lunga si frumoasa se anunta. Daca in schimb ploua in ziua Nasterii Domnului, iata un semn care prevesteste o toamna ploioasa si friguroasa. Se crede de asemenea ca intre sarbatorile celor doua Marii nu cade bruma.

De asemenea, conform anumitor credinte mostenite din batrani, femeile si familiile care isi doresc foarte mult un copil trebuie sa mearga la biserica in aceasta zi si sa se roage Domnului pentru a le indeplini dorinta. Daca Dumnezeu a ascultat rugamintile lui Ioachim si ale Anei, daruindu-le un copil, tot asa le va darui un copil si celor care se roaga cu credinta si cu inima curata...

Ca si in ziua Sfintei Marii Mari, in fiecare casa de crestin, in data de 8 septembrie trebuie sa arda o candela in fata icoanei Fecioarei Marii. In anumite sate aflate in preajma muntilor, pastratoare a traditiei romanesti, dupa slujba inchinata cinstirii Fecioarei Maria, omului ii “sta bine” sa se duca la casa lui si sa-si astepte musafirii alaturi de care sa imparta bucate alese. Lautarii veselesc sufletele cu muzica si urari de “La multi Ani” si sanatate, insa intra doar in curte, nu si in casa...

Daca in aceasta zi de sarbatoare infloresc perii si merii, o toamna lunga si frumoasa se anunta. Daca in schimb ploua in ziua Nasterii Domnului, iata un semn care prevesteste o toamna ploioasa si friguroasa. Se crede de asemenea ca intre sarbatorile celor doua Marii (Sfanta Maria Mare -15 august si Sfanta Marie Mica – 8 septembrie) bruma nu cade. In zona Maramuresului, ciupercile care apar toamna intr-un numar foarte mare sunt considerate un semn ca in curand multi oameni tineri vor parasi aceasta lume.

Tot in data de 8 septembrie se ureaza “La Multi Ani tuturor” celor care poarta numele de Maria sau derivate ale acestui nume. Numele “Maria” cunoaste o etimologie inedita, conform anumitor interpretari inseamnand “copil dorit”, “multa amaraciune” sau “aleasa, iubita de Amon”. Conform etimologie crestinesti, numele de Maria inseamna “cea iubita de Dumnezeu”.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri