Fiecare din articolele pe care le scriu porneste de la ceva: o intamplare, o poezie, o stare a mea. Astazi porneste de la topul lansat de revista Capital, "Top 100 femei de succes".
Fiecare din articolele pe care le scriu porneste de la ceva: o intamplare, o poezie, o stare a mea. Astazi porneste de la topul lansat de revista Capital, "Top 100 femei de succes". Se incetatenise candva ideea ca menirea femeii este sa fie frumoasa, sa se ocupe de casa, de copii, de tot ce tine de bunul mers al gospodariei. Iar barbatii ar fi trebuit sa le asigure siguranta financiara, sentimentala. Dar ce se intampla insa atunci cand femeile renunta la sortulete,la tigai, la pamatufurile de sters praful si vor sa demonstreze ca pot fi independente financiar si la fel de incisive in afaceri ca orice mascul alfa? Se naste dorinta de a fi ca El, puternica, echilibrata, dorinta de a demonta inhibitiile si temerile, curiozitatea de a depasi limitele, de a iesi din umbra lor si a sta in fata, impetuoase,de a deveni, din subaltern, lider. Se naste dorinta de a demonta prejudecatile ca ne-am obisnuit mai degraba sa clipim mai des din genele rimelate, sa purtam decolteuri, sa zambim insinuant atunci cand e nevoie de mici concesii pentru a ajunge sus, tot mai sus. Femeia de succes, femeia cu cariera in lumea barbatilor e femeia ce a refuzat a se lasa domesticita de o societate facuta de altii, de a trai dupa regulile stabilite de ei, de a se lasa prizoniera in stereotipuri. In goana dupa succes un singur lucru ma sperie ...Cum ramane cu cliseele de genul "sex frumos", "sex slab" daca noi alergam dupa statutul de "sex tare"? In lupta cu ei si cu mentalitatile arhaice nu ne pierdem orare treptat indentitatea si dobandim una... masculinizata? Femeia tandra si delicata dobandeste in pozitia de lider o masca noua, dura, cinica, impetuoasa. Mai poate intruchipa femeia lider, independenta, de cariera si eternul feminin? Eternul feminin ce a fost si va fi intotdeauna preocupat de frumusete, de iubire? Nu vor fi oare prea multe ganduri care ne vor impiedica sa zambim soarelui si culorilor? Atunci vom incepe sa vedem totul ca ei, barbatii,alb-negru si vom trai cu adevarat o lume a lor... Iar de la independenta la dependenta in cariera nu va mai fi decat un pas. Femeia de succes descrisa de societatea contemporana e inteligenta, nu si-a pierdut feminintatea, a ramas senzuala, rafinata si stie sa fie gospodina, sotie si mama. Provocarea femeii moderne in lumea barbatilor e tocmai de a imbina aceste calitati, de a pastra acest echilibru fragil intre lumea lor si lumea noastra, de a face fata provocarilor care ii stau in fata si de a ramane singurul mister, pe lume, pe care barbatii nu-l vor putea in veci deslusi. Caci daca "barbatul e plasat acolo unde se termina pamantul, femeia e acolo unde incepe cerul". Un articol de Roxana Radu
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri