Doi World Travel Hackers își spun poveștile. Află cum au învățat Bianca și Miles să îmbine travel tech-ul cu sfaturile localnicilor

21 Decembrie 2023 publicat în Lifestyle 2 share-uri

Bianca este o membră a Generației Z din Suceava, iar videoclipul ei sincer și autentic despre ce-i de făcut în orașul ei natal, a făcut ca aplicația ei să iasă în evidență dintre cele 1200 trimise. Împreună cu Miles, au petrecut o lună (și încă ceva) ca World Travel Hackers. 4 săptămâni de călătorie în jurul lumii, cu un buget de 10.000 de euro, și o serie de provocări menite să cufunde călătorii în cultura și energia locală... Cei doi ne împărtășesc cele mai bune sfaturi despre cum să profitați la maximum de călătoriile voastre, descoperind în același timp lumea, dar și pe voi înșivă.

Călătoriile sunt o pasiune pentru mulți, iar tendințele recente arată că tot mai mulți oameni ar dori să le transforme într-o carieră sau un job. Generația Z, în special, este interesată să devină influenceri de călătorie, așa că Kiwi.com a decis să creeze cel mai tare job al verii - World Travel Hackers: 4 săptămâni de călătorie în jurul lumii, cu un buget de 10.000 de euro, și o serie de provocări menite să cufunde călătorii în cultura și energia locală. Toate în timp ce își împărtășesc experiențele cu iubitorii de călătorii de pretutindeni, prin intermediul rețelelor sociale.

Bianca este o membră a Generației Z din Suceava, iar videoclipul ei sincer și autentic despre ce-i de făcut în orașul ei natal a făcut ca aplicația ei să iasă în evidență dintre cele 1200 trimise. Împreună cu Miles, au petrecut o lună (și încă ceva) ca World Travel Hackers.

Acum, împărtășesc cele mai bune sfaturi despre cum să profitați la maximum de călătoriile voastre, descoperind în același timp lumea dar și pe voi înșivă.

Mulți călători se confruntă cu lucruri neașteptate și locuri necunoscute - cum ați gestionat toate aceste surprize - este ceva ce v-a fost ușor înainte sau este ceva la care ați devenit mai buni ca World Travel Hacker?

Miles: La început am crezut că ar fi foarte dificil să călătoresc înainte de a porni în această aventură, dar după aceea, a fi WTH și a avea cel mai bun partener din lume a făcut-o floare la ureche.

Bia: Am plâns mult, trebuie să fiu sinceră, uneori nimic nu mergea așa cum ne-am plănuit de fapt, dar acum râdem de asta și știm că ne descurcăm în orice situație, mai ales când suntem împreună.

Pe baza experienței voastre ca World Travel Hackers, care sunt lucrurile absolut necesare atunci când călătorești?

Miles: A avea cel puțin un telefon mobil a fost foarte important, cu el am ținut un ochi pe buget, puteam să cercetăm din timp până ajungeam la următoarea noastră destinație, să folosim hărți dacă ne pierdeam și să ne sunăm, dar și să folosim aplicația Kiwi.com.

Bia: Ne-a prins bine să avem ochelari de protecție pentru că amândurora ne place înotul; DE ASEMENEA APARATELE NOASTRE FOTO PE FILM DE UNICĂ FOLOSINȚĂ!, acestea sunt cu siguranță o necesitate, sunt mici și compacte, iar pozele sunt atât de speciale! A fost foarte util și să avem sticle reutilizabile de șampon și gel de duș, deoarece le-am umplut cu produse din hoteluri atunci când a fost nevoie.

Cum ați echilibrat călătoritul și crearea de conținut?

Miles: Ei bine, am vrut să facem conținut grozav, așa că m-am gândit că este important pentru noi să ne concentrăm pe călătorii și să facem lucrurile pe care ni le dorim, iar conținutul se va realiza singur, trebuia doar să-l filmăm.

Bia: Cred că amândoi putem fi de acord că a fost cam dificil la început să găsim acel echilibru între călătorie și creare de conținut, în principal pentru că a fost prima dată pentru amândoi când făceam asta. Am călătorit în trecut, dar, ca toți ceilalți, am avut tendința să asociem călătoria cu un fel de vacanță: petrecerea timpului vizitând locuri mai mult sau mai puțin turistice, mâncând diferite feluri de mâncare, relaxându-ne și bucurându-ne de o pauză binemeritată. Ei bine, de data asta a fost diferit. Nu diferit într-un sens rău. Diferit într-un fel distractiv!

Care a fost cea mai complicată provocare care vi s-a dat?

Miles: N-aș spune că vreuna dintre provocări a fost complicată, dar una de care mă temeam era să petrec o zi fără acces la internet în Bali, dar de fapt a ieșit destul de bine până la urmă!

Bia: Pentru mine personal, faptul că a trebuit să călătoresc o lună întreagă cu un singur rucsac a fost cam înfricoșător, dar în cele din urmă pot spune că mi-am demonstrat că pot face asta și mi-a fost foarte util! Trecerea dintr-o parte a globului în alta, schimbarea țării o dată la câteva zile ar fi fost o durere uriașă în fund, dar mai ales în spate (haha) dacă am fi avut bagaje mai mari și mai grele.

Care a fost provocarea care v-a plăcut cel mai mult?

Miles: Provocarea care mi-a plăcut cel mai mult și, de asemenea, pe care am fost încântat să o termin, a fost provocarea ABCD din Singapore. Eu și Bia am mers în direcții diferite și a trebuit să completăm o listă de 4 provocări într-un timp dat: am avut la dispoziție o oră și jumătate să găsim prânzul, să facem o poză, să luăm un cadou și să găsim o persoană, fiecare începând cu literele A, B, C sau D. Fiecare!

Bia: Sunt pe deplin de acord cu Miles, provocarea ABCD a fost atât de distractiv de făcut, mai ales că ne-a făcut să ieșim din zonele noastre de confort mai mult decât alte provocări: de data aceasta, am fost pe cont propriu! Și amândoi am fost foarte încântați să ne îndeplinim sarcinile, astfel încât să ne putem revedea și să ne spunem unul altuia cum a mers totul.

Care a fost hack-ul de călătorie pe care l-ați folosit cel mai mult?

Miles: Cred că hack-ul de călătorie pe care l-am folosit cel mai mult a fost să vorbim cu localnicii pentru sfaturi, ei știu întotdeauna cele mai bune și mai ieftine locuri pentru a mânca sau a spăla rufe și chiar și pentru puțină distracție.

Bia: Îi mulțumesc lui Miles pentru asta, este mult mai bun la a vorbi cu oamenii și a fost de mare ajutor. La început, am stat liniștită și l-am ascultat vorbind cu localnicii, dar în cele din urmă am început să fiu mai încrezătoare în acest sens și să încerc și eu.

Care a fost cel mai ieftin bilet de avion pe care l-ați găsit? Dar cea mai ieftină cină sau prânz?

Miles: Cel mai ieftin bilet de avion pe care l-am luat folosind aplicația Kiwi.com a fost unul din România către Corfu, Grecia. Iar în Corfu a găsit niște oferte fantastice și ieftine, dar cele mai ieftine mese de departe au fost în Gili Air, unde am primit mese complete, băuturi, garnituri și desert pentru doar aproximativ 5 EUR.

Bia: Exact ce a spus Miles.

Care este cel mai incomod lucru când călătorești? Cum ați remedia asta?

Miles: Aș spune că cea mai incomodă parte a călătoritului sunt, din păcate, aeroporturile și avioanele în sine, dar ne-am găsit propriul mod de a ne simți ca acasă oriunde am fost, de a dormi ori de câte ori am avut ocazia și de a aduce mâncare la pachet dacă este posibil.

Bia: Miles are dreptate, să fii în aeroporturi și avioane timp de 34 de ore consecutive sau chiar mai mult poate deveni foarte inconfortabil, dar te face atât de recunoscător pentru lucrurile pe care le luai de bune înainte. Cum ar fi un pat! Doamne, un pat era tot ce mi-am dorit în acele momente, haha.

Care au fost cele mai stresante lucruri pentru voi în timpul călătoriilor? Cum i-ați sfătui pe pasionați să se pregătească pentru așa ceva?

Miles: Pentru mine cel mai stresante sunt întârzierile și anulările, mai ales când e vorba de o excursie atât de bine programată, lucrurile ar trebui să meargă de la sine. Cel mai bun mod în care am descoperit că putem naviga a fost pur și simplu să fim atenți la programul nostru de zbor și să fim la curent cu schimbările.

Bia: De obicei nu mă stresez din cauza lucrurilor pe care știu că nu le pot controla. Se pot întâmpla întârzieri și anulări și este regretabil, dar trebuie să ne amintim că nu este sfârșitul lumii!

Care este cel mai important lucru pe care l-ai învățat despre tine în timp ce călătorești prin lume?

Miles: După ce am călătorit pentru prima dată în întreaga lume, perspectiva mea despre cât de dificil este să mergi în jurul lumii s-a simplificat, iar încrederea mea a crescut - știu că pot face faţă multor situaţii care pot să apară într-o călătorie.

Bia: Călătoritul m-a făcut mai conștientă de cât de mare este această lume și cât de mici sunt de fapt problemele mele. M-a făcut mai recunoscătoare.

Cum ați decis să continuați să călătoriți cu bugetul economisit după ce provocarea s-a încheiat? Unde v-ați dus? Și cum e înapoi acasă?

Miles: Ne-am descurcat destul de bine cu economisirea în timpul job-ului, așa că am decis să ne cheltuim restul banilor stând în Bali și Gili Air cât am putut, pentru că am vrut să rămânem împreună cât de mult timp posibil. Să fii acasă acum e cu melancolie: sunt înapoi la serviciu și nu mă întind pe cele mai frumoase plaje din lume; dar acum sunt inspirat și plănuiesc următoarea mea aventură cu Bia.

Bia: Am stat împreună cât mai mult timp posibil. Revenirea la relația noastră la distanță poate fi uneori dificilă, dar ne acordăm prioritate reciproc și avem un plan uimitor pentru viitorul nostru împreună.

Care este cel mai bun sfat pe care îl puteți oferi celor care vor să devină World Travel Hackers?

Miles: A fi un World Travel Hacker pentru Kiwi.com este o experiență uimitoare și cel mai bun sfat pentru viitorii hackeri de călătorie ar fi doar să planificați cum trebuie, să vă gândiți la ceea ce veți avea nevoie, dar să nu vă împovărați prea mult, să vă distrați și să vă bucurați de experiență.

Bia: Viața este scurtă, BUCURAȚI-VĂ DE EA!

În luna mai, Kiwi.com, companie de travel-tech al cărei scop este să facă călătoriile accesibile pentru toată lumea, și-a propus să găsească oameni care să se alăture echipei companiei pentru un job de vară ca World Travel Hackers. Compania a căutat 6 perechi de călători care își doreau un loc de muncă de vară ca hackeri de călătorie. În cele din urmă, deoarece aplicațiile au fost de o calitate extraordinară, Kiwi.com a ales 7 duouri pentru a face parte din echipa lor World Travel Hackers. În colaborare cu Visa, fiecare pereche a primit un buget de 10.000 de euro pentru a călători în lume și a hack-ui călătoriile timp de patru săptămâni, păstrând banii pe care au reușit să-i economisească la sfârșitul jobului de vară.

Cele 7 duouri de travel hacking au fost selectate din România, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Polonia, Marea Britanie și Grecia. Ei au trebuit să se remarce dintre cele 1200 de aplicații trimise de pasionați de călătorii din 73 de țări și 475 de orașe din întreaga lume.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri