În cazul în care o persoană dragă din viața ta a ajuns la o vârsta înaintată și suferă de alzheimer, cu siguranță aceasta are nevoie de îngrijire de specialitate, astfel încât să poată duce o viața cât mai confortabilă și pentru a fi în siguranță.

Citește rândurile de mai jos pentru a afla tot ce trebuie să știi despre un azil alzheimer!

Ce fel de îngrijire trebuie să poată oferi un azil alzheimer?

Alzheimer este o patologie ce afectează comportamentul pacienților, gândirea coerentă a acestora, dar și memoria. Orice persoană care suferă de alzheimer are nevoie de o îngrijire specializată și de atenție sporită, astfel încât persoana respectivă să nu fie în pericol. Un azil alzheimer, așadar, trebuie să ofere, în primul rând, supravegherea continuă a rezidenților, astfel încât aceștia să nu își pună viața în pericol. În plus, un astfel de azil trebuie să aibă condiții cât mai bune pentru persoanele care suferă de această afecțiune, dar și personal special pregătit în îngrijirea acestora.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Cum îți poți da seama dacă persoana dragă ție are nevoie să fie internată într-un astfel de centru?

Este indicat să ții cont de mai mulți factori, astfel încât să îți poți da seama dacă vârstnicul tău chiar are nevoie să fie internat. În primul rând, discută cu medicul sau despre stadiul bolii și despre părerea acestuia vizavi de internarea într-un azil specializat. În al doilea rând, observă și tu comportamentul persoanei dragi. În cazul în care aceasta uită să se alimenteze, se rătăcește în drumul spre casă de la cumpărături, ori chiar și-a pus viața în pericol, atunci cu siguranță internarea într-un centru specializat este cea mai bună soluție!

Care sunt beneficiile oferite de un astfel de centru?

Optând pentru internarea persoanei dragi într-un azil specializat, aceasta va avea parte de îngrijirea de care are nevoie. Așadar, un azil de bătrâni cu alzheimer trebuie să ofere următoarele servicii și beneficii:

  • va fi supravegheat de către personal specializat în gestionarea și tratarea bolii;
  • se va bucura de măsuri de siguranță specifice pentru prevenția rătăcirii și a accidentelor;
  • rutina programului din centru îi va oferi o stare de confort psihic a pacientului, deoarece predictibilitatea este cea mai confortabilă pentru acești pacienți;
  • va fi implicat în activități recreative și sociale, astfel încât să îi îmbunătățească starea de spirit;
  • va avea parte de îngrijire medicală constantă și monitorizare, nu doar în privința bolii, ci a stării de sănătate în general a rezidentului.

Cum trebuie sa fie atmosfera dintr-un astfel de centru de îngrijire?

Atmosfera din centrele pentru bătrâni cu alzheimer trebuie să fie plăcută și caldă, dar în același timp, rezidenții trebuie să se bucure de confort fizic și psihic. Personalul angajat trebuie să fie prietenos și gata oricând să le vină în ajutor rezidenților. Uniforma purtată de către aceștia, dar și ecusoanele, oferă centrului un aspect profesionist și n plus de încredere tuturor. Așadar, dacă ai posibilitatea de a vizita centrul pe care îl ai in vedere, observă atmosfera, starea de spirit a rezidenților, dar și felul în care personalul se comportă cu aceștia, astfel încât să fii sigur că persoana dragă ție va fi îngrijită corespunzător, dar și tratată cu respect!

BatranetiFericite.ro este un site ce pune la dispoziție cele mai bune îngrijiri pentru persoanele în vârstă, și chiar pentru cei ce suferă de alzheimer. Pentru informații suplimentare și pentru a putea beneficia de cele mai bune servicii în materie de azil de batrani, folosește datele de contact de mai jos:

Sursa foto: unsplash.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri