Cu cat alegi mai putin, cu atat mai putine alegeri ai la dispozitie. Cand esti constienta de ceea ce iti doresti, pasiunea, motivatia si energia ta cresc. Unde a disparut curiozitatea ta, incantarea, hotararea, determinarea si scopul bine stabilit pe care vrei sa-l atingi?
4. Gandeste-te la rezultatul tau. Cum vei sti ca deja l-ai atins? Ce va trebui sa vezi, sa auzi, sa simti si sa faci pentru a sti ca l-ai atins?
5. Ce iti va permite acest rezultat sa faci?
6. Este acest rezultat numai pentru tine? Daca nu , pentru cine altcineva mai este el? Unde, cand, cum si cu cine vrei sa il realizezi?
7. Gandeste-te la rezultatul tau. De ce resurse ai avea nevoie, pentru a reusi sa-l obtii( aptitudini, emotii pozitive, strategii)?
8. Dintre aceste resurse, pe care dintre ele le ai deja si de care ai nevoie pentru a obtine rezultatul dorit de tine? Gandeste-te daca ai facut ceva asemanator inainte. Exista vreo persoana care a facut asa ceva de la care poti invata?
9. Poarta-te ca si cand ti-ai fi atins scopul. Poarta-te, imbraca-te, comporta-te ca si cum te-ai afla cu un nivel mai sus decat te afli acum.
10. Relaxeaza-te si mai tare; fii constienta de corpul tau!
11. Gandeste-te la rezultatul tau. Ce ai de castigat daca il obtii?
12. Gandeste-te la rezultatul tau. Ce se va intampla daca il obtii?
13. Gandeste-te la rezultatul tau. Ce ai de pierdut daca il obtii?
14. Gandeste-te la rezultatul tau. Ce se va intampla daca nu il obtii?
15. Gandeste-te la rezultatul tau. Ce nu se va intampla daca il obtii?
16. Gandeste-te la rezultatul tau. Ce nu se va intampla daca nu-l obtii?
17. Fa o pauza si priveste-ti raspunsurile.

Asigura-te ca rezultatul tau este formulat intr-un mod pozitiv, clar, si realizabil. Verifica daca nu cumva exista inconsecvente in raspunsurile tale. Daca exista, inseamna ca undeva exista un blocaj de care trebuie sa scapi. Ca poate nu ai raspuns chiar cu maxima sinceritate fata de tine.

Rezultatul este cel pe care il vrei cu adevarat. Unii oameni realizeaza dupa ce fac exercitiul ca nu vor ce crezusera ei. Verifica daca esti pregatita pentru a avea acest rezultat. Raspunsurile la intrebarile 11-16 sunt un indicator bun daca exista vreun castig secundar negativ care te impiedica sa obtii ceea ce iti doresti. Priveste cu grija si asigura-te ca doresti sa iti obtii rezultatul. Poti folosi acest exercitiu de fiecare data cand vrei sa obtii un rezultat, intr-o anumita situatie sau cand doresti sa obtii ceva de la un eveniment sau interactiune. Nu trece prin viata fara destinatia bine stabilita, desi calatoria e cea mai importanta, conteaza pasiunea si entuziasmul pe care le implici pe drum. Nu uita un singur lucru: ‘’Viitorul apartine celor care cred in frumusetea visurilor lor’’. (Eleanor Roosvelt).

Cu drag,
Cristina

Un articol scris in exclusivitate pentru cititoarele Garbo de Cristina Miculete, trainer dezvoltare personala, copyrighter www.artafeminina.ro, psiholog si NLP Practitioner in formare.

Daca vrei sa afli mai multe, incearca dezvoltarea personala si linkul www.selfdiscovery.ro

Foto fr si main: Hepta.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri