Care sunt compromisurile pe care le acceptam cu ochii plecati de dragul plafonarii intr-o relatie convenabila, a obisnuintei sau a privirii suspicioase a celor din jur? Marile concesii implica rani sufletesti adanci. Violenta este precum o boala care te mananca din interior pana ajunge in exterior. Se joaca cu nervii tai, iti pune la incercare rabdarea, iubirea, compasiunea, dependenta si frica folosindu-se de ele pana te predai inainte ca lupta sa inceapa.

Inselatul era ultima ta grija pe lista preocuparilor intr-o relatia. Nu crezi ca o sa ti se intample tocmai tie pana cand nu esti pusa in fata faptului implinit. Iar scenariul cel mai trist este cel in care te prefaci ca nu s-a intamplat nimic si iti sacrifici inca o data dreptul la fericire de dragul copiilor, al parintilor, al rudelor, al tuturor celorlalte motive care nu ar fi trebuit sa existe de la inceput.

Dar nu trebuie sa se ajunga atat de departe - sunt suficiente flirturile nevinovate, complimentele binevoitoare la adresa altor femei, ocheadele si discutiile tarzii, orele interminabile petrecute in fata calculatorului sau impartirea timpului cu oricine altcineva in afara de tine. Pentru ca tu, brusc, nu mai esti atat de interesanta. Iar noptile pe care le petreceati vorbind s-au transformat in seri de fotbal sau stiri plictisitoare la fel ca papucii lui gri de la intrare.

Sau poate este sfarsitul povestii dar tu inca nu stii asta. Nu il mai vezi pe el, ci doar umbra care te incomodeaza sau iti blocheaza soarele. Nu te mai incanta ideile lui, ci le vezi ca pe o aberatie manata de aburii alcoolului. Nu il mai gasesti fascinant indiferent de ce ar spune. Te deranjeaza ca a lasat prosopul ud pe pat sau ca fumeaza haotic. Gesturile de afectiune, serile in doi si toate celelate cuvinte pe care nu vi le-ati spus s-au transformat in tacere sau in cel mai bun caz au fost inlocuite cu lista de cumparaturi. Cine s-ar fi gandit vreodata ca o simpla lista de cumparaturi poate sa ucida dragostea? Gandul unei asemenea prezente te repugna. Si ce faci apoi? Il disociezi, il alungi, il inlocuiesti, chemi prieteni pentru a alunga singuratatea din cuplu sau faci dragoste mai des pentru a nu fi nevoita sa te intrebi daca totusi mai simti ceva.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

Uneori iti aduci aminte ca nu vroiai sa fii aici si acum, ca aveai alte planuri pentru tine si ca pana la varsta asta ar fi trebuit sa calatoresti cel putin jumatate de glob, sa urci cativa munti, sa faci voluntariat in tarile din lumea a 3-a, sa te inscrii la cursuri de prim ajutor, sa faci balet in serile singure, sa citesti mai mult, sa pleci cu rucsacul in spate spre nicaieri, sa te indragostesti mai des, sa simti povestea din spatele unui pahar cu vin, a unei melodii sau a unei poezii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri