Oricat de putin adevarat ne-am dori sa fie, in istorie au fost inregistrate cazuri exceptionale de cupluri malefice, care au fost unite nu doar de iubire sau alte criterii care conduc la sudarea unui cuplu, ci de actiunea macabra de a lua viata celorlalti. Iata insa cateva dintre cele mai inspaimantatoare cupluri de criminali, sot si sotie sau parteneri de viata:

Faye si Ray Copeland -Povestea a doi oameni care au trecut de la statutul de bunici iubitori la cel al unor criminali in serie care foloseau hainele victimelor pentru a croi o patura care sa le tina de cald iarna pare a fi desprinsa mai degraba dintr-un film de groaza decat din realitatea. Povestea celor doi criminali soti, amandoi in varsta de 70 de ani, este dar cat se poate de reala. Povestea lor este povestea morbida si infioratoarea a unuia dintre cele mai in varsta cupluri din istoria criminalitatii. Cei doi aveau in comun pasiunea pentru luarea vietii altcuiva, pasiune pe care o descopera nu la varsta maturitatii -asa precum se intampla de regula in cazul criminalilor in serie, ci la varsta a treia.

Desi sunt suspectati de omorarea a mai multor victime, cei doi soti au fost prinsi si acuzati de crima a 5 persoane. Aparent, sotii duceau o viata linistita, angajand oameni la ferma lor si omorandu-i cand acestia hotarau sa plece. In curtea fermei au fost gasite trupurile a 5 persoane, cu urme de impuscaturi in spatele capului, iar arma crimei a fost confirmata ca apartinand lui Ray. Cel mai in varsta cuplu supus sentintei cu moartea nu a primit insa pedeapsa capitala. De la condamnarea la moarte, sentinta lui Faye a fost modificata la inchisoare pe viata. Faye a murit la varsta de 83 de ani. Din cauza unor probleme de sanatate!

Caril Fugate si Charles Starkweather - Charles Starkweather s-a nascut cu o anomalie la nivelul scheletelui din cauza careia picioarele ii erau usor deformate. Avea si o dificultate minora in vorbire, avand de aceea o copilarie traumatizanta, in care a fost supus tachinarilor, jignirilor si chiar batailor. Nu este de mirare ca adultul de mai tarziu a dezvoltat un puternic complex de inferioritate, ajungand sa se dispretuiasca si sa se anihileze ca persoana, considerandu-se a fi inutil si incapabil. Partenera lui Charles, Caril, este cea mai tanara persoana de sex feminin din istoria Statelor Unite condamnata pentru crima de gradul I – 15 ani.

In anul 1956, cei doi incep sa iasa impreuna ca si cuplu. Intr-una din zile Charles se duce la Caril acasa. Nu o gaseste acasa, insa intra in conflict cu mama lui Caril. Violenta si furia lui Charles ating paroxismul. O impusca. Cateva secunde mai tarziu il impusca si pe sotul acesteia. Dupa alte cateva minute, cand Caril ajunge acasa, Charles raneste mortal pe sora vitrega a lui Caril, in varsta de doi ani. In urmatorele 6 zile, cei doi au continuat sa iasa in societate nestingheriti si sa petreaca ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Ieseau in oras pentru a lua masa, faceau sex, faceau plimbari lungi cu masina si stilul lor dezmatat de viata pare a nu cunoaste limite. Inainte de a fi dati in urmarire si prinsi, cei doi pornesc intr-o lunga calatorie cu masina de-a lungul statelor americane, in timpul careia comit jafuri si alte 7 crime. Cuplul se numara printre cei mai temuti parteneri criminali din anii '50, numarul victimelor celor doi ajungand la 11.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri