12 Septembrie 2022 publicat în Lifestyle 23 share-uri

Lumea modernă aduce, pe zi ce trece, tot mai multă aparatură menită să ne facă viaţa mai uşoară şi mai frumoasă. Însă, odată cu evoluţia tehnologiei şi cu fiecare generaţie ce vine, tot mai multe dintre lucrurile din trecut se pierd în istorie şi sunt înlocuite de noile gadgeturi. Chiar şi aşa, există mereu oameni care să se bucure de evoluție, dar care să iubească lucrurile în forma lor iniţială.

Tinerii privesc mereu spre viitor, iar bătrânii către trecut, dar și în prezent avem mereu ce observa. Deşi iubim tehnologia şi toate beneficiile aduse de ea în vieţile noastre, în fiecare inimă va fi mereu loc de lucrurile originale, vintage. Aşa cum regăsim în meniurile celor mai bune restaurante numeroase feluri de mâncare sofisticate, dar salivăm la amintirea unui fel de mâncare preparat de mama sau bunica în copilărie, la fel vom păstra mereu bucuria folosirii anumitor lucruri ce ne amintesc de o anumită perioadă a vieţii noastre.

Deşi ne folosim zilnic de avantajele vieţii moderne - conducem maşini electrice, facem tranzacţii cu ajutorul telefonului şi ne vedem live cu cei dragi aflaţi la distanţă -, cu toţii avem în casă, în continuare, albume foto pe care le păstrăm cu sfinţenie pentru emoţia ce ne încearcă la simpla privire a acestora.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Astfel, iată câteva lucruri de care nu ne vom despărţi, indiferent cât de mult va avansa tehnologia:

1.Rama foto digitală vs albumul foto

Pozele sunt obiectele cu cea mai mare încărcătură energetică, cele ce ne transmit cele mai puternice emoţii şi ne produc sentimente de nedescris. Pentru siguranţă, folosindu-ne de avantajele tehnologiei, nu puţini sunt cei care aleg să îşi scaneze o mare parte din pozele dragi. Astfel, poţi fi sigur că şi dacă se va întâmpla ceva cu albumul tău foto sau dacă pozele nu vor mai fi lizibile, acestea vor exista pe un cloud sau un stick.

2.E-book Reader vs cartea printată

Cel mai mare avantaj al acestui device este faptul că îţi pune la dispoziţie zeci de cărţi perfecte pentru a fi citite în vacanţă, fără a-ţi ocupa jumătate de valiză. Însă, sentimentul avut atunci când citeşti o carte captivantă şi o ţii în mână, când alegi între nenumăratele modele de semne de carte şi, mai ales, mirosul hârtiei proaspăt tipărite sau, din contră, ce păstrează patina timpului, nu poate fi niciodată redat de către un device electronic.

3.iPod vs Pick-up

Diferenţa dintre cele două este evidentă, însă, acestea reuşesc să convieţuiască perfect în aceeaşi casă, deservind nevoi diferite ale omului. Un iPod este perfect din punctul de vedere al dimensiunii reduse, pentru călătorii sau drumuri zilnice prin oraș. Însă, cei care iubesc muzica şi sunt atenţi la fiecare sunet, acasă vor alege întotdeauna pentru ascultarea albumului preferat pick-upul. Dat fiind interesul multor pasionați, producătorii aduc pe piaţă modele tot mai performante, ce ocupă puţin spaţiu şi se potrivesc oricărui tip de mobilier, pentru ca iubitorii săi să aibă posibilitatea de a-l alege pe cel potrivit.

Iubim beneficiile lumii moderne şi suntem conştienţi că fără ajutorul tehnologiei viaţa noastră ar fi mult mai săracă şi mai grea. Însă, cele trei obiecte descrise mai sus vor ocupa mereu un loc aparte în inimile şi casele noastre, deoarece, cel mai adesea, faţă de acestea ne leagă amintiri dragi.

Sursa foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri