Desi Revelionul nu are o conotatie religioasa, exista foarte multe obiceiuri si superstitii legate de Revelion, pe care am incercat sa le adunam pentru dumneavoastra.

In dimineata de 1 ianuarie, intr-un bol, amplasati banuti de argint in apa, cu care se vor spala pe fata toti membrii familiei. In ceea ce priveste vestimentatia, obiceiurile recomanda sa aveti cel putin un articol nou si neaparat unul de culoare rosie. Se considera un semn rau daca in noaptea de Revelion se sparg farfurii sau pahare.

Aveti in vedere ca masa sa fie plina de bunatati, pentru a avea un an prosper si imbelsugat. De asemenea, este necesar sa aveti pe masa lumanari, pentru un an luminos pe toate planurile. Obiceiul cel mai popular in intreaga lume este cel legat de vasc: acesta se va aseza pe masa si deasupra usii, pentru atragerea norocului, iar persoanele care se intalnesc in pragul usii trebuie sa se sarute, spunandu-se ca vor avea noroc pe plan sentimental.

O ultima superstitie vizeaza persoanele care vor intra in casa dumneavoastra in prima zi din noul an. Prima persoana care va suna la usa va va influenta tot anul. Aceasta trebuie primita si, in cazul in care este femeie, se spune ca va fi un an prost, iar daca este barbat, va fi un an norocos.

Un articol de Ana Marin


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri