Nu am gasit si nu gasesc inca nimic rau in a fi singur de Craciun. Nu inteleg lamentarile, gandurile negre, lacrimile, ura neconditionata fata de toate ornamentele acestei sarbatori sau fata de toti aceia ce asteapta cu nerabdare in suflet Craciunul.

In fine, poate ca eram prea rea, iar scopul meu suprem era de a readuce spiritul Craciunului. Si pentru asta da, intr-adevar ai nevoie de cateva cadouri: nici prea scumpe, nici prea ieftine, dar care sa se potriveasca perfect cu cel caruia aveai sa le daruiesti.

Totusi, cineva uitase sa imi spuna ca pana si cumparaturile de Craciun se fac in cuplu asa ca mica mea sedinta de shopping s-a transformat in chin atunci cand mi-am dat seama ca peste tot lumea se pupa, se imbratiseaza, isi afiseaza dragostea in mod vadit. Am jurat atunci ca niciodata nu voi insfaca bratul viitorului meu iubit uitandu-ma dragastos la el, niciodata nu il voi saruta in public pentru ca mai apoi sa caut priviri dezamagite, uimite sau incantate. Mi se parea acum o forma subtila de tortura a tuturor celor ce odata fusesera si ei singuri si acum se luau la tranta cu trecutul. Atunci cand privirea-mi ramase atintita la o vitrina prost ornata, prinsa fiind de propriile ganduri, o vanzatoare tantosa ma intreba apasat daca doresc ceva. Da, probabil ca eu, singura si fericita in multimea aceea de cupluri paream dubioasa, asa ca am renuntat la ideea unor cadouri pentru niste oameni ce m-ar fi invinuit inca o data ca nu am fost in stare sa imi gasesc pe cineva macar de Craciun.

Langa statia aglomerata de autobuz, parcul cel mare si zgomotos raspandea inca miros de caramele si vata pe bat. Nu am rezistat tentatiei, asa ca, in timp ce le savuram pe o banca frumos ornata, redeveni pentru cateva clipe copil.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

Un baietel blond si carn se juca in fata mea. L-am privit o data, i-am zambit asa cum fac cu toti copiii, iar apoi el se apropie de mine. Nu stiu daca ceea ce l-a atras a fost vata pe bat sau zambetul meu cuceritor, insa a inceput sa-mi vorbeasca, sa rada, sa gesticuleze ca si cum ne cunosteam de o viata. Era haios, iar spontaneitatea si gingasia lui m-au purtat in timp, in anii copilariei mele. Mi-a impartasit toata lista pentru Mos Craciun, crezand probabil ca eram vreun spion de-ai lui, ce incerca sa afle cat mai multe despre Mihnea, baietelul blond, cu nas carn din C12 ( asta era blocul lui, imi spusese inainte de a-si insira dorintele, facandu-mi cu ochiul complice de parca dorea sa se asigure ca Mosul nu-l va rata si anul acesta).


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri