Când iubeşti pe cineva, îi adaugi ceea ce-i lipseşte şi înlături ceea ce e rău. Cuvintele părintelui duhovnic Teofil Părăian

21 August 2018 publicat în Lifestyle 149 share-uri

Gânduri frumoase despre iubire, Dumnezeu, viața, bucurie, tinerețe și bătrânețe, de la Teofil Părăian, un mare duhovnic român.

“Tinerii, prin structura lor, prin năzuinţele lor, prin felul de a se angaja în anumite acţiuni, sunt mai aproape de fericire, sunt mai aproape de realizări care să le dea mulţumire şi fericire. Şi tinerii mai sunt cumva fericiţi, în sensul că nu au un trecut lung care sa fie pătat de gânduri rele, de fapte necuviincioase, de vorbe nelalocul lor, pentru că tinereţea este mai aproape de copilărie, iar copilăria este într­-un fel idealul creştinului.” (Părintele Teofil Părăian, Veniţi de luaţi bucurie)

,,Nu există mai mare fericire în lumea aceasta, în nici o privinţă, decât fericirea care vine din iubire."

“Un om credincios poate fi şi credincios şi poate fi şi om de cultură şi e foarte bine. De ce? Pentru că aşa cum credinţa înnobilează, aşa cum credinţa formează, direcţionează pe om, (…) tot aşa şi cultura. O cultură adevarată este o cultură care cultivă, o cultură care îmbunătăţeşte, o cultură care înnobilează.” (Arhim. Teofil Părăian, Credinţă şi cultură)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău?

“Tinere, ţie îţi zic scoală-te”, adică activează, fii treaz, fii în acţiune, fă ceva, nu sta nelucrător” (Arhim. Teofil Părăian, Puncte cardinale ale ortodoxiei)

"Puteţi citi toate cărţile din lumea asta despre rugăciune, mai mult decât faptul de a te angaja nu-i nimic."

"Numai la rugăciune putem să ştim ce legătură avem cu Dumnezeu, ce legătură avem cu oamenii."

“Să avem inimă de părinte, inimă de frate şi inimă de prieten.”

“Pace celor ce vin, bucurie celor ce rămân, binecuvântare celor ce pleacă!”

“Bătrâneţe fericită au cei ce au avut o tinereţe cinstită” (Arhim. Teofil Părăian, Puncte cardinale ale ortodoxiei)

“Rugăciunea în care nu-ţi pui inima pentru aproapele nu-i rugăciune, ci formalitate şi profesionalism.”

Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Foto homepage: AstroStar /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri