8 August 2018 publicat în Lifestyle 14 share-uri

Există oare o viață fără de probleme? Să ascultăm ce ne spune înțelepciunea lui Buddha…

“Toate lumea se confruntă cu probleme”, i-a spus Buddha. "De fapt, fiecare dintre noi are câte 83 de probleme și nu putem face nimic în privința lor. Dacă reușești să rezolvi o problemă, apare alta în locul ei. De exemplu, într-o bună zi poate că cineva drag va dispărea din viața ta. Sau într-o zi tu însuți vei muri. Aceasta este o problemă cu adevărat și nici eu, nici tu nu putem face nimic în privința ei, nu putem scăpa de ea."

Omul nostru s-a înfuriat tare la auzul spuselor lui Buddha, ieșindu-și parcă din minți.

“Credeam că ești un mare învățător!”, a urlat acesta. Credeam că poți să mă ajuți! La ce sunt bune toate învățăturile tale atunci?"

“Ei bine”, a spus Buddha, “poate că te vor ajuta cu cea de-a 84-a problema”. “Odată ce o vei rezolva pe aceasta, se vor rezolva și celelalte 83”.

“Cea de-a 84-a problema?”, a spus bărbatul. “Cum adică a 84-a problema? Care este aceasta?”

“Vrei să nu ai nicio problema...”, aceasta este cea de-a 84-a problema.

Morala: Fă tot ce îți stă în putință ca să schimbi perspectivele vieții tale și să transformi problemele în oportunități. Ia-le ca atare, drept ceea ce sunt, și vei sta departe de stres, anxietate și neliniște. Viața trebuie acceptată așa cum este, cu binele și răul ei, cu dificultățile, problemele și obstacolele pe care le aduce. Așa este ea, nimeni nu duce o viață perfectă sau fără de griji și probleme. Trebuie să o învățăm să o acceptăm așa cum este și viața însăși nu ni se mai părea o povară, ci o viață care merită trăită și iubită.

N.B! Această povestire circulă pe internet sub diverse forme și adaptări, dar se pare că varianta originală a fost publicată în cartea “Buddhism Plain and Simple”, al cărei autor este Steve Hagen.

Foto homepage: Wasu Watcharadachaphong /Shutterstock

Foto int: tomertu /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri