10 Iulie 2018 publicat în Lifestyle 2007 share-uri

Merita să facem cunoscute câteva din cuvintele acestei femei de știință remarcabile așa că vă prezentam 12 citate memorabile ale savantei Marie Curie.

Marie Curie (Maria Salomea Skłodowska) este un nume al științei care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Savanta de origine poloneză a fost dubla laureată a premiului Nobel și singurul om de știința căruia i-a fost acordat de două ori premiul Nobel pentru activitatea sa științifică în două domenii diferite: fizică și chimie. A trăit între anii 1867 – 1934 și este considerată a fi una dintre cele mai strălucite minți ale secolului XX și ale umanității.

Marie Curie a fost un pionier în domeniul radioactivității și prima femeie care a devenit profesor în cadrul Universității din Paris. A fondat totodată și Institutul Curie din Paris și Varșovia, centre de cercetare medicală de renume mondial. Merita să facem cunoscute câteva din cuvintele acestei femei de știință inteligente așa că vă prezentam 12 citate memorabile ale sale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill A fost lansat primul centru de igienizare dentară din România

Marie Curie: 12 citate geniale de la Maria Salomea Skłodowska

1. Nimic în viață nu trebuie temut, ci doar înțeles. Acum este momentul să înțelegem mai mult ca să ne temem mai puțin.

2. Fii mai puțin curios despre oameni și mai curios despre idei.

Foto: Marusya Chaika /Shutterstock

3. Să nu îți fie teamă de perfecțiune, oricum nu o să o atingi niciodată.

4. Trebuie să avem perseverența și mai presus de toate încredere în noi înșine. Trebuie să credem că avem un dar pentru ceva anume și că trebuie să obținem acest lucru.

5. Cu cât înaintăm în vârstă, cu atât mai mult simțim că trebuie să ne bucurăm de momentul prezent, comparabil cu o stare de grație.

6. Un om de știință în laboratorul său nu este un simplu tehnician; el este și un copil pus față în față cu un fenomen natural care l-a impresionat ca și cum ar fi o poveste cu zâne.

Bacalaureat 2023. Perioada de înscriere la examen, prelungită cu cinci zile Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Celebrul tenorul italian, Alessandro Safina revine pe scena Salii Palatului din Bucuresti cu un concert memorabil!

7. Am învățat că drumul progresului nu este nici ușor, nici rapid.

8. Nu trebuie niciodată să îți fie teama de ceea ce faci când ceea ce face este bine.

Foto int si homepage: Marie Curie; By Everett Historical /Shutterstock

9. Este important să facem din viața vis și din vis realitate.

10. Primul principiu: să nu lași niciodată o persoană sau un eveniment să te doboare.

11. Tot ceea ce a fost nou de văzut şi de învăţat a fost un deliciu pentru mine. Era ca şi cum mi se deschisese o lume nouă, lumea ştiinţei, în care mi s-a permis, în sfârşit, să mă bucur pe deplin de libertate.

12. Nu observăm niciodată ce a fost făcut; observăm doar ce rămâne să fie făcut.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri