31 Mai 2018 publicat în Lifestyle 90 share-uri

Este esențial să acorzi toată atenția necesară organismului tău, modurilor în care reacționează la căldura extremă și să găsești cele mai eficiente soluții pentru a evita aceste neplăceri.

Vara aduce cu sine o mulțime de lucruri minunate: drumețiile, vacanțele la mare, rochiile vaporoase, distracția de la piscină și bronzul natural. Însă, totodată, aduce și zile toride, în care ai face orice să te poți răcori puțin. Iar transpirația excesivă și machiajul întins nu sunt nici pe departe cele mai mari probleme. Temperaturile ridicate îți pot afecta starea de sănătate.

Din acest motiv este esențial să acorzi toată atenția necesară organismului tău, modurilor în care reacționează la căldura extremă și să găsești cele mai eficiente soluții pentru a evita aceste neplăceri. Uite câteva idei răcoritoare care sigur te vor încânta și îți vor fi de folos.

Răsfăț culinar de sezon

Un ajutor de nădejde în bucătărie, pe timpul verii, sunt aparatele electrocasnice ca blenderul sau mixerul. Cu doar câteva ingrediente vei putea crea băuturi sau deserturi delicioase și răcoritoare. Câteva dintre cele mai apreciate sunt spuma de căpșuni sau limonada tropicală. Pentru prima rețetă ai nevoie de aproximativ un kilogram de căpșuni, zahăr și 5 albușuri de ou. Trebuie doar să pui zahărul peste căpșuni, după care să bați albușurile până devin o spumă tare. Zdrobește apoi fructele și amestecă-le încet cu spuma de ou. Servește rece, în cupe de sticlă.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Pentru cea de-a două rețetă ai nevoie de sucul de la 10-12 lămâi, o jumătate de cană de zahăr sau miere, 6 căni de apă, 6 linguri de suc de ananas, 12 linguri de sirop de caise și câteva felii de ghimbir. Pentru o preparare rapidă, curăță lămâile de coajă și sâmburi și striveşte-le cu blenderul. Amestecă ingredientele în ordinea de mai sus. Alte rețete apreciate sunt cele de înghețată de casă cu fructe.

Pe lângă gustul delicios, fructele și băuturile naturale te ajută să te hidratezi. Experimentează și zilele caniculare vor trece mai ușor.

Hamacul din grădină

Dacă ai chiar și un colțișor de grădină, te numeri printre cei norocoși. Plantele și copacii mențin aerul mai curat și mai răcoros. Nu sta pe gânduri și amenajează o mică oază de liniște, unde îți vei putea reîncărca bateriile după o zi la birou. O idee minunată, care te va ajuta să te relaxezi, este să montezi un hamac.

Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Dacă nu ai doi copaci suficient de apropiați sau destul de solizi pentru a-ți susține greutatea, există hamace cu suport. Sau poți folosi doi stâlpi metalici. Cea ce este important e ca acesta să fie amplasat la umbră. Nimic nu este mai plăcut decât să te bucuri de o ceașcă de cafea dimineața și de un pahar de limonadă după-amiaza, la umbra unui copac. Cea mai simplă și mai rapidă metodă de a te desprinde de jungla de beton fierbinte.

Un nou ventilator

Te gândești probabil că nu ai nevoie de un nou ventilator, că cel vechi funcționează încă foarte bine. Însă unele ventilatoare sunt mai eficiente decât altele. Printre acestea se numără cele care pulverizează apă. Este suficient să umpli rezervorul aparatului și să te bucuri de aerul proaspăt cu valuri de ceață răcoroasă.

Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Foarte eficiente în zilele caniculare sunt și ventilatoarele de tavan. Acestea asigură circulația aerului în încăpere, oferind o senzație plăcută de răcoare. De asemenea, ele sunt eficiente și iarna, când direcționează aerul cald în jos. Astfel, nu ezita să aduci îmbunătățiri acolo unde acest lucru este posibil.

Aerisește constant și corect

Există câteva greșeli făcute de foarte multe persoane pe timpul verii. Una dintre ele este aceea că aerisesc în mod greșit încăperile. Dacă lași geamul deschis toată ziua, toată căldura de la amiază va intra în casă, transformând încăperile în adevărate saune. Speranța de a obține chiar și cel mai mic curent de aer este nerealistă. Și chiar dacă ar fi așa, aerul fierbinte nu te va ajuta prea mult.

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Prin urmare, aerisește doar dimineața devreme și seara târziu. În restul zilei, închide toate ferestrele și trage draperiile, pentru ca razele soarelui să nu pătrundă la interior. În acest fel vei păstra o temperatură mai scăzută în casă, iar gradul de confort va crește.

Dacă draperiile nu sunt suficient de groase, alege să le înlocuiești sau instalează obloane din lemn. Acestea din urmă sunt foarte eficiente și sigur vei simți diferența imediat după montare.

Vara este unul dintre cele mai iubite anotimpuri, însă zilele caniculare pot fi cu adevărat neplăcute. Nu uita să te ferești de razele dogoritoare, mai ales la prânz și să te hidratezi corespunzător. Ideile simple de mai sus îți pot fi de un real ajutor.

Sursa foto: Shutterstock

A contat cine a zbierat mai tare 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri