11 Ianuarie 2018 publicat în Lifestyle 1 share-uri

Ai obiceiul de a-i pune mereu pe ceilalti si interesele lor, inaintea ta? Atunci este timpul sa inveti sa spui 'NU'.

1. Recunoaste ca nu le poti face pe toate

Exista o putere in faptul de a recunoaste ca nu avem cum sa le facem pe toate. Aceasta constientizare va inlatura multe dintre problemele si stresul care te coplesec si vei reusi sa iti faci timp si pentru tine insati, ceea ce este foarte important.

Stiind si intelegand ca nu le poti face pe toate si ca este OK sa nu te inhami la atat de multe lucruri care te coplesesc, te va ajuta atunci cand vei fi nevoita sa spui “NU”. Este un mod de a pune limite sanatoase si de a te auto-proteja.

Foto: Shutterstock/ Artur Szczybylo

2. Ofera o alternative

Sa oferi o solutie alternativa cuiva este un mod nemaipomenit de a ajuta atunci cand nu poti tu sa faci acest lucru. Chiar daca nu poti ajuta in mod direct, contribui cu o idee sau o sugetie care ii poate sprijini.
Atata vreme cat poti veni cu un comentariu relevant pentru situatia respectiva, reusesti sa ajuti intr-un mod care nu va fi coplesitor pentru tine. De asemenea, nici nu te vei simti vinovata daca refuzi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine

3. Spune NU fara sa te scuzi

Poate ca acest lucru ar putea parea un gest cam dur din partea ta, dar odata ce iti vei insusi aceasta constientizare, vei admite in adancul tau ca nu este nevoie sa te scuzi pentru ca ceva este peste puterile tale sau ca ai nevoie sa te protejezi inati pe tine.

Sa iti ceri scuze semnifica faptul ca ai fi vinovata pentru ceva si in realitate nu ai nicio vina. Sa refuzi pe cineiva nu ar trebui sa te faca sa te simti vinovata. Nu trebuie sa sune nepoliticos refuzul tau. Poti sa iti oferi serviciile si in functie de propriile prioritati. De exemplu: „Este foarte dragut ca vrei sa organizezi o petrecere surpriza pentru prietenul nostru. Nu pot sa te ajut astazi cu decoratiunile, dar pot sa aduc o prajitura la party.”


Citeste mai departe >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri