4 Octombrie 2017 publicat în Lifestyle 625 share-uri

Cand esti intr-un stare de sanatate perfecta, toate organele - inima, plamanii, creierul, rinichii, ficatul, intestinul - toate lucreaza intr-o armonie perfecta si isi indeplinesc functiile satisfacator. O persoana sanatoasa zambeste si rade si este vesela si fericita. Descopera sfaturile nepretuite ale lui Swami Sivananda despre cum sa iti mentii sanatatea infloritoare pentru cat mai mult timp:

Sfaturile lui Swami Sivananda pentru o sanatate fizica buna

Mananca la ore fixe. Daca nu te simti infometat la ora mesei, posteste pana la urmatoarea masa.

Gateste atat cat poti sa mananci o data. In mancarea incalzita ramane prea putina energie vitala.

Consuma vegetale crude cel putin o data pe zi si mananca incet, bucurandu-te de mancare. Digestia incepe in gura.

Consumat doar 4 sau 5 tipuri de alimente la o singura masa caci stomacul nu poate face fata intotdeauna combinatiilor complexe de alimente si le digera greu.

Nu iti supraincarca stomacul. Umple-l pe jumatate cu alimente solide si un sfert cu lichide, asigurandu-e ca un sfert ramane liber. Majoritatea oamenilor nu lasa stomacul sa se odihneasca si mananca de doua ori mai mult decat are nevoie intreg sistemul pentru asimilare, eliminare si crestere. Iar atunci cand organele lucreaza in exces, ele se imbolnavesc mai repede. Prin urmare, evita sa mananci in exces si pastreaza moderatia in dieta ta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari

In timp ce mananci, evita sa vorbesti despre problemele tale sau ale altora sau sa emiti ganduri negative. Daca esti manios sau suparat, mai bine nu mananci. Cand esti altfel, glandele secreta anumite toxine in sange. Odihneste-te putin pana cand reusesti sa iti calmezi mintea si consuma apoi mancarea.

Incearca sa postesti o zi pe saptamana. Postul elimina toxinele, regenereaza functiile corpului si ofera si un moment de respiro organelor.

Incearca sa ai o relatie cat mai buna cu natura. Petrece timp zilnic in aer liber, in razele soarelui, bea apa cat mai pura si consuma alimente integrale astfel incat sa ai o vigoare si o vitalitate de invidiat.

Fa miscare in mod regulat si adapteaza-le nevoilor si capacitatii propriului corp, evitand exercitiile violente. Recurge la miscarea fizica graduala in care este implicat fiecare muschi al corpului si nu depasi limita de capacitate a corpului tau. Daca te simti epuizat, redu numarul de exercitii sau perioada de timp in care le executi, pana cand corpul tau va fi pregatit pentru ele. Miscarea fizica trebuie sa fie in conformitate cu varsta, dezvoltarea fizica si capacitatea individului.

Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Foto homepage: By Subbotina Anna /Shutterstock

 

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri