6 Iulie 2017 publicat în Lifestyle 1302 share-uri

Robin Sharma ne propune 10 ritualuri care ne vor calauzi viata pe drumul cel bun. Aceste ritualuri sunt adevarate perle de intelepciune, ajutandu-ne sa ne (re)gasim starea de bine naturala, sanatatea, linistea, prosperitatea si fericirea harazite destinului personal.

7. Ritualul Muzicii

Asculta muzica in fiecare zi daca poti. Te va energiza sau linisti dupa caz (si in functie de tipul de muzica pe care o asculti) si iti va ridica moralul. In plus, muzica motiveaza si transpune.

8. Ritualul Cuvantului vorbit

La fel cum conteaza ceea ce le spui altora, conteaza si ceea ce iti spui tie insuti, ba poate chiar mai mult. Este bine sa ai mantre si afirmatii pe care sa ti le spui in mod frecvent. O mantra insumeaza anumite cuvinte menite sa creeze un efect pozitiv, sa elibereze mintea si sa iti insufle incredere. In sanscrita “man” inseamna minte si “tra” inseamna a elibera.

In fiecare dimineata, zi sau noapte sau ori de cate vrei sa te simti motivat(a), spune in gand sau cu voce tare afirmatii scurte, in care sa crezi. Pot fi si despre tine, despre cum ti-ar placea sa fii, dar sa fie intotdeauna la prezent. Iata cateva exemple de astfel de mantre/ afirmatii: “sunt sanatos, bogat si intelept”, “pacea, dragostea si inspiratia divina sunt in mintea, trupul si sufletul meu”, “iubesc si sunt iubita si viata imi ofera tot ce am nevoie”. In plus, devenim ceea ce gandim asa ca ar fi bine sa gandim bine despre noi. Nu uita ca atunci cand iti schimbi lumea interioara, cea exterioara se schimba si ea.

9. Ritualul Caracterului Congruent

Poarta-te in concordanta cu adevaratul tau caracter. Nu incerca sa fii ceea ce nu esti. Fa in fiecare zi lucruri care te ajuta sa iti construiesti caracterul. Fii integru si lasa-te calauzit de inima, iar restul va veni de la sine. Caracterul tau, este de parere Robin Sharma, este cel care afecteaza modul in modul te vezi si actiunile pe care le faci. La randul lor, acele actiuni iti formeaza obiceiurile, iar obiceiurile sunt cele care iti construiesc destinul.

Robin Sharma ne sfatuieste sa traim urmand 6 principii pentru a duce o viata plina de sens: principiul harniciei, al compasiunii, al modestiei, al rabdarii, al onestitatii, al curajului. Iar atunci cand toate actiunile noastre vor fi congruente si aliniate acestor principii, pacea si armonia interioara se vor instala in sufletul si vietile noastre.

10. Ritualul Simplitatii

Mai putin este mai mult. Simplifica-ti viata pe cat de mult poti. Inconjoara-te doar de acele lucruri de care ai cu adevarat nevoie si pe care le iubesti. Umple-ti dulapul doar cu hainele pe care le porti de fapt. Cumpara doar mancare pe care o vei manca. Angajeaza-te doar in activitati care iti hranesc mintea si sufletul si iti sunt benefice.

Foto homepage: Dymytrov Vitalii /Shutterstock
 

Garbo iti recomanda si articolele:

CITESTE! In numai 5 MINUTE iti vei schimba la 360 de grade perspectivele asupra vietii

Robin Sharma: 10 lectii revolutionare pe care le-am invatat de la viata

HRANA VIE pentru SUFLET: 5 emotii POZITIVE care iti intaresc SANATATEA


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri