Daca te-ai saturat de caldura orasului si tot ce vrei este sa-ti petreci timpul liber si vacanta intr-un loc departe de aglomeratia citadina, afla detalii despre cateva destinatii nu foarte cunoscute din Romania, itinerarii perfecte pentru weekend, dar si pentru concediul de vara.

Manastirea Corbii de Piatra din judetul Arges este construita in piatra si poarta hramul “Adormirea Maicii Domnului”. Plina de picturi, dar si insemne grecesti, care dateaza din anul 1512, cand a avut loc prima data atestarea documentara, manastirea este un adevarat loc de reculegere.

Pe drumul Curtea de Arges - Campulung Muscel, spre Est pana la Domnesti (22 km), apoi la stanga spre Nucsoara (Domnesti - Stanesti - Corbsori - Corbi, 11km) dai de un piesaj unic, rupestru. Deasupra bisericii inca se mai pastreaza, incastrata in stanca, crucea de piatra scluptata in anul 1700, iar in curtea bisericii se afla clopotnita din lemn veche de peste 100 de ani. Linistea specifica lacaselor de cult, dar si bogatia naturii te relaxeaza si te face sa uiti de grijile cotidiene.

Daca tot ai ajuns in judetul Arges, viziteaza si Manastirea Cetatuia Negru Voda, un alt cadru rupestru, pierdut printre paduri si stanci la o altitudine de peste 800 m. Asemanarea manastirii cu Schitul Meteora din Grecia i-a oferit acesteia numele de “Meteora Romaniei”. Manastirea Cetatuia Negru Voda se afla intre Valea lui Coman, Valea Chiliilor si apa Dambovitei, la 25 km de Campulung pe soseaua care vine de la Targoviste.

Judetul Covasna acunde multe destinatii linistite de vacanta. Baile Balvanyos din Muntii Ciomatu, Dealul Zanelor cu ruinele cetatii dacice si ciudata rezervatie geologica "Balta dracului", ruinele Cetatii Paganilor, Pestera Puciosului, Valea Iadului -Turia si Cheile Varghisului - (in estul Persanilor pe o lungime de 3 km), cu pesteri si o rezervatie de narcise, dar si peste 20 de alte importante obiective turistice - castele, biserici, cetati si pesteri.

In judetul Bacau, ne putem odihni la barajul si lacul Poiana Uzului. Acest loc salbatic, plin de vegetatie iti garanteaza vacanta perfecta.

Barajul este inalt de 84 de m, lung de 507 m, iar lacul are ungimea de 3,75 km si suprafata de 334 hectare. Zona este perfecta pentru a sta la plaja sau pentru a-ti petrece timpul admirand natura.

Daca iubesti peisajele montante, dar te-ai saturat de statiuniile arhicunoscute de pe Valea Prahovei, iti propunem un tur de forta in judetul Brasov pe traseul Canionul 7 Scari - Cascada Tamina - Coloanele de Bazalt si vulcanul stins de la Racos. Mai treci prin Canionul 7 Scari trecand printr-un munte, calcand pe trepte inguste si alunecoase pana la cascada. Drumul nu este foarte accesibil si necesita multa atentie.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri