Iubirea adevarata este atunci cand esti iubita pentru tot ceea ce esti tu cu adevarat, pentru particularitati si naturalete si nu atunci cand ti se cere sa fii altcineva.

5 lucruri pe care nu le-as (MAI) face pentru dragoste

1. Ce nu as mai face pentru dragoste: Nu as mai incerca sa ma schimb…

Uneori se intampla sa cazi in capcana asta a dorintei de a fi ceea ce isi inchipuie celalalt despre tine. Mie mi s-a intamplat. Inconstient, incepusem sa joc un rol, sa fiu altcineva decat eu insami. Purtam haine care nu ma reprezentau, faceam lucruri care nu ma reprezentau, de dragul persoanei pe care o iubeam.

Ai vrea sa indeplinesti asteptari, sa fii cea mai buna versiune pentru a-l face pe celalalt fericit. Dar aceasta "cea mai buna versiune" nu este nicidecum ceva la care tu insuti visezi, ci o proiectie din mintea acestei persoane care iti spune ca te iubeste… Iubirea adevarata este atunci cand esti iubita pentru tot ceea ce esti tu cu adevarat, pentru particularitati si naturalete si nu atunci cand ti se cere sa fii altcineva.

Nu, nu as mai incerca niciodata sa schimb ceea ce simt ca sunt, pentru dragoste.

Foto: Flickr/ Hartwig HKD
Foto homepage: Shutterstock

2. Ce nu as mai face pentru dragoste: Nu as mai renunta la visurile mele

Visurile noastre sunt ceea ce suntem noi si exista tendinta de a vrea sa transferam acea energie frumoasa, catre persoana iubita. Dar de ce in timpul acela uitasem toate lucrurile care imi faceau placere? De ce nu imi mai ofeream si mie timp?

Nu, nu renunta la visurile tale. Daca ai intalnit dragostea adevarata, acesta te va sustine si te va incuraja in tot ceea ce faci.

3. Ce nu as mai face pentru dragoste: Nu mi-as mai abandona familia si prietenii

Se intampla adesea ca, sub impactul unei legaturi amoroase, sa fim realmente luate de val si sa uitam de prieteni si de familie. Cand apare cineva nou in viata noastra, aproape inconstient ii oferim toata atentia noastra, petrecand tot timpul cu aceasta persoana.

Mai sunt si cazuri cand partenerul vrea sa controleze toate celelalte iesiri sau legaturi pe care iubita sa le are si nu, o astfel de atitudine nu este normala. Nu trebuie sa renuntam la legatura cu cei dragi, ei vor fi mereu aceia care ne vor fi alaturi, in orice situatie. Nu stiu ce m-as fi facut daca in ciuda acestui lucru, prietenii mei nu mi-ar fi fost alaturi atunci cand ne-am despartit...

Foto: Shutterstock

4. Ce nu as mai face pentru dragoste: Nu m-as mai pune la picioarele nimanui

Sigur, se poate intampla inocent si aproape fara sa iti dai seama. Vrei sa ii faci pe plac persoanei iubite. Ai vrea sa faci orice ca sa fie multumit, doar ca iubirea este despre gesturi reciproce si nu ar trebui sa uiti de tine insati nicio clipa. Nu uita de nevoile tale, de ceea ce iti place tie sa faci si ce nu. Eu imi promit sa fiu foarte atenta la mine insami, la ceea ce ma raneste si ceea ce imi face bine in relatie. Imi promit sa am grija intai de mine si apoi de celalat. De aici cred ca izvoraste dragostea adevarata.

5. Ce nu as mai face pentru dragoste: Nu as mai dezamagi sau rani pe ceilalti

O persoana care te iubeste cu adevarat, nu te-ar pune niciodata in pozitia de a nu-i respecta sau de a-i dezamagi pe ceilalti. Singurul pret pentru iubire ar trebui sa fie iubirea......

O idee de articol via Good Men Project
Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri