ghid pentru o viaţă împlinită

O lume secreta. Mari spioane din secolul al XX-lea

Frumoasa baroana Budberg a pus la cale cel mai mare complot impotriva Kremlinului rosu inainte de a deveni agent dublu.Celebra actrita de cinema Olga Cehova a devenit cea mai buna prietena a Evei Braun, dezvaluindu-i lui Stalin secretele nazistilor.

Frumoasa baroana Budberg a pus la cale cel mai mare complot impotriva Kremlinului rosu inainte de a deveni agent dublu.

Elisabeta Zarubina a furat secretele bombei atomice americane in beneficiul URSS.

Celebra actrita de cinema Olga Cehova a devenit cea mai buna prietena a Evei Braun, dezvaluindu-i lui Stalin secretele nazistilor.

Margarita Konenkova, o spioana desavarsita, l-a sedus pe Albert Einstein la ordinul Moscovei, iar formidabila retea de „randunele” a KGB-ului penetreaza si astazi cele mai inalte sfere ale politicii occidentale.

Elsa Triolet si Maria Romain Rolland figureaza printre „femeile influente” care au insufletit o adevarata 'orchestra rosie' a intelectualilor occidentali.

Fiecare dintre ele ar fi trebuit sa moara de o mie de ori daca fiecare zi, fiecare ceas din viata lor nu ar fi fost un adevarat duel cu evenimentele dramatice ale Istoriei.

Pornind de la marturii si arhive inedite si intemeindu-se pe experienta personala de diplomat in timpul marilor rasturnari din Est, Vladimir Fedorovski, martor privilegiat al acestor momente majore ale secolului al XX-lea, ne introduce in universul secret al marilor spioane 'venite din tinutul frigului', care au schimbat cursul istoriei.

Autor: Vladimir Fedorovski

Carte aparuta la editura Corint si disponibila pe www.elefant.ro


Foto homepage: Everett Historical /Shutterstock.com

Iti plac articolele Garbo?
Sigur o sa iti placa si pagina noastra de Facebook :)
Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului O lume secreta. Mari spioane din secolul al XX-lea.


Iţi place să scrii?

Daca iti place sa scrii, trimite-ne pe adresa office@garbo.ro articolele tale.
Cele mai bune dintre ele vor fi publicate.